25 / 04 / 2024

Sipil Group Kazaklarla ortak şirket kuruyor!

Sipil Group Kazaklarla ortak şirket kuruyor!

Endüstriyel inşaat sektörü ile büyüyen ve Türkiye'ye bugüne kadar 150 endüstriyel tesis kazandıran Sipil Group, yurtdışına açılıyor. Firma, Kazak ortaklarla birlikte yeni bir şirket kuruyor...



Yatırımlarını enerji, plastik ve demir-çelik sektörlerine de kaydıran Sipil Group, Asya'nın yükselen pazarı olarak yıldızı parlayan Kazakistan'nın Kızılorda ve Almatı kentlerinde yatırım için çalışmalara başladı. Kazakistan'ın, yabancı yatırımcılara sunduğu olanakları tanıtmak için düzenlediği ve farklı ülkelerinden 300 yatırımcının davet edildiği 4. Baykonur Yatırım Forumu'na Türkiye'den Sipil Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar davet edildi. Forumun ikinci gününde, 30 Ekim 2014'te Sipil Group ile Kızüorda Valiliği arasında işbirliği memorandumu imzalandı. 


5 şirketle anlaşma imzalandı 29-30 Ekim 2014 tarihlerinde Kazakistan Kızılorda Eyalet Valisi'nin daveti üzerine iş ziyareti düzenleyen Sipil Group temsilcileri, 29 Ekim 2014 tarihinde, bir çok ülkeden davet edilen 300'e yakın katılımcı ile birlikte Baykonur Uzayüssü'ndeki Soyuz-U uzay aracının fırlatma törenine de katıldı. Kazakistan'daki yatırım planları ile ilgili bilgi veren Sipil Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Bayraktar, Kazakistan'daki yatırımlara yön vermek üzere, Kazak işadamı Sagintay Suyubayev ortaklığında Sipil Industry firmasını kurduklarını açıkladı. 


Sipil Group'un Türkiye'de edindiği 30 yıllık birikimini yurtdışına taşıyarak, şirkette görev alacak yeni nesil yöneticilere uluslararası ölçekte bir şirket devretmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Sipil Industry'nin Kazakistan'da inşaat, çelik, plastik ve enerji sektörlerinde faaliyette bulunmasının hedeflendiğini aktaran Bayraktar, 2015 yatırım planlarında buradaki faaliyet alanlarının daha da netleşeceğini ifade etti. Hakkı Bayraktar, bunun yanı sıra başka ülkelerde de önemli projelerde yer almayı istediklerini vurguladı. 

Kızılorda Valiliği'nin Kazakistan'da yatırım yapmaya ilgi duyan yaklaşık 70 firma içinde 5 şirket ile memorandum imzaladığını ve bunlardan birisinin de Sipil Group olduğunu aktaran Bayraktar, bir iyi niyet göstergesi olan bu belgenin Kızılorda'da firmalarına yatırım avantajları sağlayacağını, şimdiden kentteki OSB'de bedelsiz arsa tahsisi gibi konuların gündeme geldiğini belirterek, "30 yıllık deneyimimizi Kazakistan'daki imkanlarla örtüştürmek ve ortak menfaatler sağlayacak projelere taşımak istiyoruz. Kazakistan petrol ve doğalgaz kaynakları ile hızla zenginleşen bir ülke. Diğer petrol ülkeleri gibi bu gelirlerle sınırlı kalmak istemiyor ve madenlerini ülkede işleyerek katma değere dönüştürmeye yönelik yatırımları çekmek istiyor. İstihdam sağlayıcı yatırımları teşvik ediyor" şeklinde konuştu. 


Hakkı Bayraktar. Sipil Group'un, 1984'te endüstriyel tesisler inşa etme hedefi ile faaliyetlerine başladığını ve 1988'de Vestel için iki fabrikayı anahtar teslimi inşa ederek bu hedefine iki yılda ulaştığını söyledi. Ülkenin çeşitli noktalarında 150 endüstriyel yapı inşa ettiklerini ve bunlar arasında Türkiye'nin lider sanayi kuruluşları ile uluslararası firmaların tesislerinin bulunduğunu ifade eden Bayraktar, "Erdemir Ereğli Demirçelik Fabrikası'nın inşaatını yapıyor olmak bize onur veriyor" dedi. 


Dünya


Geri Dön