25 / 04 / 2024

şžirketler EPDK'ya yakın olmak için bina arıyor!

şžirketler EPDK'ya yakın olmak için bina arıyor!

Enerji sektöründe yıldızı parlayan şirketleri taşınma telaşı sardı. şžirketler EPDK'ya yakın olmak için aynı bölgede bina arayışına girdi. 20 dağıtım şirketinin özelleştirmesinin ardından, enerji sektöründe söz sahibi olan dev şirketler Ankara'ya yerleşme



Türkiye Elektrik Dağıtım Aşž'nin bünyesinde bulunan 20 dağıtım şirketinin özelleştirmesinin ardından, enerji sektöründe söz sahibi olan dev şirketler Ankara'ya yerleşmeye başladı. Devlerin gözdesi ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK)  Ankara  Konya Yolu üzerindeki binasının çevresi.

EPDK binasının bulunduğu bölgede Yıldızlar, Limak ve Sabancı Holdingin yanı sıra Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı konsorsiyumu MMEKA'nın da bina almak için mekik dokuduğu belirtiliyor.

Yıldızlar SSS Holdingin EPDK'nm kiracı olarak bulunduğu binanın hemen arka tarafında bulunan binayı 45 milyon liraya satın aldığı öğrenildi. 16 katı bulunan akıllı binada, Ankara üzerinden yürütülecek enerji işleri takip edilecek. Yıldızlar SSS Holding, Osmangazi bölgesinin ardından Toroslar Elektrik Dağıtım Aşž'ye 2 milyar 75 milyon dolar ile en yüksek teklifi verdi.

MMEKA, EGO'ya taşınacak

Başkent Doğalgaz'ı satın alan Mehmet Emin Karamehmet ve Mehmet Kazancı konsorsiyumunu oluşturan (MMEKA) şirketi, Ankara'nın en eski yerleşim yeri olan Maltepe'de bulunan EGO binasını, Konya Yolu üzerinde bulunan makul bir fiyata satın alacakları binaya taşımayı planlıyor.

Daha önce yine Ankara'nın köklü semtlerinden Sıhhiye'de bulunan Başkent Elektrik Dağıtım Aşž, EPDK'nm bulunduğu Konya Yolu'nun karşısına taşındı. Ancak, Başkent Elektrik Aşž'nin yeni taşındığı bu binada pençelerde su sızıntısının olduğu öğrenildi. İnşaat sektörünün yanı sıra enerji sektöründe de göze çarpan Limak'ın da EPDK yanında bulunan yaklaşık 20 bin metrekare kullanım alanı olan EPDK ile ikiz olan binayı kendileri için büyük olduğundan enerji şirketlerine kirala mak istediği öğrenildi. Limak İnşaat, Sanayi ve Ticaret Aşž Uludağ Elektrik Aşž'nin yüzde 100 oranındaki hisselerinin özelleştirilmesine ilişkin nihai pazarlık görüşmelerinde en yüksek teklin 940 milyon dolar ile vermişti.
Radikal/Songül SELVİ


Geri Dön