20 / 04 / 2024

Şirketler İngiltere'den AB'ye taşınıyor!

Şirketler İngiltere'den AB'ye taşınıyor!

Brexit ile 29 Mart günü Avrupa Birliği'nden ayrılacak İngiltere'den, bugüne kadar 1 trilyon dolarlık para çıkışı gerçekleştirildi. EY raporuna göre, İngiltere'deki çoğu banka da AB içindeki bölgesel operasyonlarını korumak için birlik ülkelerinde yeni ofisler açıyor. 



İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkışı, bir diğer ismiyle Brexit, ülkenin finansal piyasalarına darbe vuruyor. Öyle ki, Brexit sürecinde banka ve diğer finans kuruluşlarının ülke dışına taşıdığı paranın tutarı 1 trilyon doları (800 milyar pound) buldu.

EY raporuna göre, İngiltere'deki çoğu banka AB içindeki bölgesel operasyonlarını korumak için birlik ülkelerinde yeni ofisler açmaya başladılar. Diğer şirketlerde yüksek volatilite ve regülasyonların ani değişiminden etkilenmemek için varlıklarını AB ülkelerine taşımış durumda.

Habertürk'te yer alan habere göre İngiltere'deki finans kuruluşları 2.2 milyon kişiyi istihdam ediyor ve gayri safi yurt içi hasılasının (GSYİH) yüzde 12.5'ini meydana getiriyor. Sektörün her yıl 100 milyon dolarlık vergi geliri yarattığı belirtiliyor.


Geri Dön