19 / 04 / 2024

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkım kararı protesto edildi!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yıkım kararı protesto edildi!

Yaklaşık 60 dönüm arazi üzerinde yer alan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin, Bulgar Ortadoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesi sonrasında okulun yıkılıp yerine gökdelen yapılacağının söylenmesine okulun mezunları ve vatandaşlar tepki gösterdi...



Yaklaşık 60 dönüm arazi üzerinde yer alan Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin, Bulgar Ortadoks Kilisesi Vakfı’na devredilmesi sonrasında okulun yıkılıp yerine gökdelen yapılacağının söylenmesine okulun mezunları ve vatandaşlar tepki gösterdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’nde protesto yapan grup, bakanlığa dilekçe verip, kararın durdurulmasını istedi. 


Kendilerine 'Okulumu yıktırmam inisiyatifi' adını veren okul mezunları ve sendika üyelerinde oluşan 15 kişilik grup Beşiktaş’ta bulunan Çevre Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü önüne geldi. 'Okulumu Yıktırmam Rezidans Yaptırmam' yazılı pankart taşıyan grup üyeleri adına Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ercan Badur bir açıklama yaptı.


Okulun geçmişinin İkinci Mahmut dönemine dayandığını belirten Şişli Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Platformu Başkanı Ercan Bodur, “Okulumuz 2012 yılında Türkiye’nin en iyi lisesi seçildi. Basından takip ettiğimiz kadarıyla, araziye rezidans, AVM gibi yapılar yapmayı düşünüyorlar.” diye konuştu. 1896 yılında 2. Abdülhamit’in bu bölgeyi vakıflara ve azınlıklara verdiğini iddia ederek, okullarının ellerinden alındığını öne süren Bodur, “Arazi, Bulgar Ortadoks Kilisesi Vakfı’na verildi. Bulgar Ortadoks Kilisesi de bir inşaat firmasıyla kat karşılığı anlaşıyor. Bunun için de okul buradan çıkarılmak isteniyor. Okulumuzu yıktırmak istemiyoruz. Bu okulun yıkılması Türk sanayisi ve ekonomisine büyük darbeler vuracaktır. Bundan sonra okul yıkılırsa Türkiye için çok yazık olacak.” diye konuştu. 


'ŞİŞLİ'DE DOĞRU DÜZGÜN AĞAÇ YOK'


Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin yaklaşık 60 dönüm arazi üzerinde yer aldığını ve alanda Bahçeşehir Üniversitesi’nin kampüsü’nün de bulunduğunu söyleyen Şişli Merkez Mahallesi Formu’ndan Evin Doğu, “Burası birdenbire önce Bulgar Vakfı’na devredildi. Daha sonra da vakıf ile bir inşaat firması anlaşıyor ve arazide inşaat yapma hakkına sahip oluyor. İnşaat yapma hakkında da ‘Sınırsız yükseklikte yapı yapabilirsiniz.’ diye bir hüküm var. Gökdelen, AVM veya rezidans olacak. Okul arazisinin içinde Gezi Parkı’nda yer alan ağaçların 3 katı ağaç var. Şişli’de doğru düzgün ağaç. Ağaç olan yerlere beton bloklar dikiliyor. Birincisi bizim oksijen kaynağımız gidiyor. Her taraf gökdelen oluyor. Okul olan yerin 1958 yılında hep okul olması yönünde bir kanun var. Bu kanun da yok sayılıyor. Her gece kanun hükmünde kararname çıkarılırsa bizim işimiz iş demektir.” dedi. 


Star Gündem


Geri Dön