18 / 04 / 2024

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin imar planı askıya çıktı!

Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin imar planı askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel proje alanı ilan edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Şişli Belediye Hizmet Binası'nın yer aldığı parseller için hazırlanan planlar dün askıya çıktı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından özel proje alanı ilan edilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Şişli Belediye Hizmet Binası'nın yer aldığı parseller için hazırlanan planlar dün askıya çıktı. Parsellerin üzerine otel, AVM, konut yapılabilecek. Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin durumu ilçe belediyesi tarafından onaylanacak mimari projede belli olacak. Bölgede yapılacak projeye bir de cami eklendi. 


Şişli Kaptanpaşa Mahallesindeki 2063 Ada 4 Parsel, 2765 Ada 1 Parsel, 10295 Ada 18 Parsel Özel Proje Alanına İlişkin Hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nâzım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı bakanlık tarafından 16 Eylül 2014 tarihinde onaylandı. Planlar dün Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Plana 31 Ekim'e kadar itiraz edilebilecek. Plana göre özel proje alanında "Ticaret+Turizm+Konut Alanı" olarak belirlenen alanlarda iş merkezi, ofis, büro, AVM, çok katlı mağaza, otel, banka, konut yapılabilecek. Emsal alanını yüzde 50'si ticaret, yüzde 10'u turizm ve yüzde 40'ı konut olarak kullanılacak. Yaklaşık 66 bin metrekarelik alandaki emsal 2.90 olarak belirlendi. Yani parseller üzerinde yaklaşık 195 bin metrekare inşaat yapılabilecek. Yükseklik de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanacak kentsel tasarım projesi aşamasında çevre yapılaşma koşulları varsa silüet kararları dikkate alınarak tespit edilecek. Belediye hizmet alanında meslek lisesi ve dini tesis alanında ilgili belediye tarafından onaylanacak mimari projesine göre uygulama yapılacak. Uygun görüş verilmesi halinde helikopter pisti de inşa edilebilecek. Bakanlık 2013 yılında bölgeyi "özel proje" alanı ilan ederek benzer bir imar planı hazırlamıştı. Şehir Plancıları Odası, imar planı değişikliğini dava açmış ve planın yürütmesini durdurmuştu. 



Cumhuriyet 


Geri Dön