25 / 04 / 2024

Şişli Etfal Hastanesi Seyrantepe ve Sarıyer'e taşınıyor!

Şişli Etfal Hastanesi Seyrantepe ve Sarıyer'e taşınıyor!

Şişli Etfal Hastanesi'nin taşınacağı konusuna hasta yakınları ve sağlık personelleri tepki göstermişti. Ancak, Şişli Etfal Hastanesi yıl sonuna kadar iki yeni hastaneye taşınacak. 



İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma konusu gündemde. Ancak hastane personeli ile hasta yakınları hastanenin taşınmasını istemiyorlar. 

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 2 ayrı hastaneye bölünerek taşınması kararına tepki gösteren sağlık personeli ve hasta yakınları taşınmanın iptali için imza kampanyası başlatmıştı.

Ancak tepkilere rağmen alınan karara göre hastanenin bir bölümü Sarıyer Çayırbaşı’na, bir kısmı Seyrantepe’ye taşınacak. Şişli’de kalan hastaneye ait binalar ise yıkılıp yerine yenisi inşa edilecek. 

Şişli Etfal Hastanesi Seyrantepe ve Sarıyer e taşınıyor!

Geçtiğimiz günlerde konu ile ilgili açıklama yapan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Kemal Memişoğlu, Sarıyer’deki Hamidiye Etfal Hastanesi’nin kuruluşunun tamamlandığını ve hasta kabul etmeye başladığını söyledi ve taşınma işlemlerinin yıl sonuna kadar tamamlanacağını dile getirmişti. 

Memişoğlu, Şişli Etfal Hastanesi’ni kapatmadıklarını belirterek tepkilere karşı şunları söylemişti "Eski binaları yenileyeceğiz. İhale şartnamesi hazırlıyoruz. 1899’daki binaların benzeri bir yapılaşma düşünüyoruz. Eski bina olarak sadece bir saat kulesi var bahçede. Diğer tüm binalar yıkılacak. Taşınmayla Şişli Etfal’den iki tane daha Şişli Etfal Hastanesi yapacağız. Toplam 3 Şişli Etfal Hastanesi olacak" Memişoğlu, hastane yerine AVM yapılmayacağı sözünü verdi.

Seyrantepe Devlet Hastanesi'nde çalışmalar ne durumda?

 

Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön