29 / 03 / 2024

Şişli Meslek Yüksekokulu törenle açıldı!

 Şişli Meslek Yüksekokulu törenle açıldı!

Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Şişli Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.



Bir süredir kuruluş çalışmaları devam eden Şişli Meslek Yüksekokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Okulun açılışı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü ve Bayındırlık ve İskan eski bakanı Prof.Dr.Onur Kumbaracıbaşı tarafından gerçekleştirildi.


İstanbul Şişli Vakfı (İŞVAK) bünyesinde eğitim verecek olan okulda Moda Tasarımı, Bankacılık ve Sigortacılık, Yerel Yönetimler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Mimari Restorasyon, Yaşlı Bakımı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Çocuk Gelişimi, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri gibi bölümler yer almakta.


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, açılışta bir konuşma yaparak "Şişli'deki başarılı çocuklarımız bu okulumuzda burslu okuma imkânı bulacaklar. Aynı zamanda, çocuklarımızın okurken bölgemizdeki işyerlerinde de çalışma olanağı bulmaları için çalışacağız. Şişli Meslek Yüksekokulu ile özellikle başarılı ve ekonomik gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına burslu eğitim vermeyi hedefliyoruz" dedi.


Şişli Meslek Yüksekokulu'nda toplam öğrenci kapasitesinin %70'ine yakınının, başarıları ve ihtiyaçları ölçüsünde burslu olarak okutulması planlanıyor. İstanbul Şişli Meslek Yüksekokulu'nda eğitim görecek öğrenciler, okulun sağlayacağı bağlantılar ile eğitim hayatları boyunca bölgedeki firmalarda staj yapma olanağı bulacaklar.


İstanbul'daki iş ve finans dünyasının büyük bölümünü bünyesinde bulunduran Şişli ilçesi, bu yapısı itibariyle, Şişli Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan öğrencilere de daha kolay iş bulma olanakları sunmuş olacak. Bu konuda Şişli Belediyesi de firmalarla yüksekokul arasında karşılıklı koordinasyon ve işbirliği sağlamada projeye destek verecek.


Geri Dön