25 / 04 / 2024

Şişli ve Nişantaşı yeniden cazibe merkezi olacak!

Şişli ve Nişantaşı yeniden cazibe merkezi olacak!

Şişli’nin ışığının söndüğünü iddia eden DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, ''Nişantaşı’nın ışığı sönmüş vaziyette. Birçok marka, Nişantaşı’nı terk etmiş vaziyette. Biz istiyoruz ki Nişantaşı’nın ışığını tekrar yakalım'' dedi.



Katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yapan DSP Şişli Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Şişli'de hayata geçirmeyi planladığı projeleri açıkladı. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, ''Hangi sebeplerle Şişli’nin ışığının söndüğünü iddia ediyorsunuz?'' sorusu üzerine Sarıgül, şu açıklamalarda bulundu:

Şişli İstanbul’un en önemli merkezlerinden bir tanesi. Amerika’ya gittiğiniz zaman görürsünüz. 5. Cadde vardır, çekim merkezidir. Paris’e gittiğinizde de Şanzelize’yi görürsünüz. Orası da çekim merkezidir. Berlin’in de çekim merkezi Kudam’dır. İstanbul’da da Şişli, Nişantaşı, Abdi İpekçi, Mim Kemal ve Atiye sokak çekim merkeziydi. Buraların çekim merkezi olması için biz ne yaptık? Bütün binaların üzerindeki reklam tabelalarını ve klima motorlarını kaldırdık. Bunun yanında 2814 tane binanın dış cephe restorasyon çalışmalarını Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurullarıyla birlikte gerçekleştirdik. Bu da kâfi değil. Nişantaşı’na sanatı, kültürü ve Avrupa Birliği Günü’nü getirdik ve Nişantaşı’nı Kasım, Ekim ve aralık ayında üç ay boyunca çeşitli aktivitelerle yeni yıla hazırladık. Faytonlar getirdik çocuklar bindi, askerler getirdik resim çektirdiler. Abdi İpekçi Caddesi’ni çok güzel bir şekilde renklendirdik. Eskişehir’den Ankara’dan, Edirne’den insanlar resim çektirmeye geldiler. Yeni yılda kar yağmıyorsa da kar yağdırdık ve Şişli’yi, Nişantaşı’nı çekim merkezi yaptık. İstanbul’a gelen bütün turistle Nişantaşı’na geldiler. Şu anda Nişantaşı’nın ışığı sönmüş vaziyette. Birçok marka, Nişantaşı’nı terk etmiş vaziyette. Biz istiyoruz ki Nişantaşı’nın ışığını tekrar yakalım. Esnaflarımız 3 ayda 8 aylık cirolarını yapıyorlardı. Çünkü 6,5 milyon yurttaşımızı 3 ayda Şişli’de ve Nişantaşı’nda ağırlama imkânına sahiptik. Şişli’nin ve Nişantaşı’nın ışığını hep birlikte yakacağız.


Geri Dön