26 / 04 / 2024

Şişli yeni bir etüt merkezine daha kavuştu!

Şişli yeni bir etüt merkezine daha kavuştu!

Şişli Belediyesi çocukların eğitimine önemli katkılar sunan Etüt Merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde açılan etüt merkezinde 300’e yakın öğrenci eğitim alacak.




Şişli Belediyesi çocukların eğitimi konusunda verdiği hizmetlere bir yenisini daha ekledi. İlki 2014 yılında açılan etüt merkezlerinin 3’üncüsü Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katılımıyla açıldı. 


Daha önce Gülbağ ve Feriköy’de açılan etüt merkezleri özelikle dershaneye gitme olanağı olmayan çocukların eğitimlerinin, konusunda uzman öğretmenlerin verdiği derslerle desteklenmesi amaçlanıyor. Mahmut Şevket Paşa Etüt Merkezi ile sayısı üçe çıkan etüt merkezlerinde ilköğretim okullarına devam eden 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine Türkçe, matematik, fen, İngilizce ve kodlama; 4. ve 5. sınıflara ise Türkçe, matematik dersleri veriliyor. Merkezlerde çocukların okul dışındaki eğitimleriyle de yakından ilgileniliyor. İstanbul’daki müzelere, sanat galerilerine götürülen çocuklar, burada kendileri için özel olarak hazırlanan atölye çalışmalarına da katılıyorlar. 2 yıldır çocukların eğitimlerine katkı sunan etüt merkezlerine devam eden çocukların okul başarılarında ciddi oranda artış söz konusu. 


Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde açılan etüt merkezinde yaklaşık 300 öğrenci eğitim alacak, ayrıca merkezdeki kütüphanelerden ve bilgisayarlardan ise isteyen bütün çocuklar yararlanabilecek. 


Etüt merkezinin açılışını yapan Hayri İnönü şunları ifade etti: “Bugün açılışını yaptığımız yeni merkezimizle çok daha fazla çocuğumuza ulaşacağız. Onların başarılarında bir nebze de olsa pay sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dile getirdiği gibi “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." Bize ne mutlu ki, etüt merkezlerimizi açtığımız günden bu yana çocuklarımızın okul başarılarında gözle görülür bir artış gözlemliyoruz.” 



Şişli Belediyesi



Geri Dön