27 / 04 / 2024

Şişli'deki parklar yenileniyor!

Şişli'deki parklar yenileniyor!

Şişli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şişli sınırları içinde yer alan park ve yeşil alanları yenileyor. Yapılan çalışmalarŞa parklara daha modern bir görünüm kazandırılıyor.




Şişli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Şişli sınırları içinde yer alan park ve yeşil alanları yenileyerek vatandaşın hizmetine sunmaya devam ediyor. 


Yapılan çalışmalarda parklara daha modern bir görünüm kazandırılırken, çocuklar için daha sağlıklı ve güvenilir oyun üniteleri kurulumu gerçekleştiriliyor. 


Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışmalarına parkların ve çocuk bahçelerinin ihtiyaçlarını ve sorunlarını analiz ederek başladı. Bu analiz sonucuna göre, çocuk parklarının oyun grupları 0-6 yaş ve 6-12 yaş grupları için ayrı ayrı kategorize edildi. Yapılın çalışmalar sonrasında bu gruplarda yer alan oyun malzemeleri daha modern ve sağlıklıları ile yenilenmeye başlandı. 


Çocuk parklarının ve oyan alanlarının yenilenmesi sadece mahallelerde bulunan parklarla sınırlı değil. Okulların ve bazı hastanelerin bahçesinde bulunan parklar ve oyun alanları da Şişli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yenileniyor. 


Yenileme çalışmaları hayvan dostlarımızın kullanımı da düşünülerek yapılıyor. Mevcut parklara köpek veya kediler için ayrı giriş kapısı olan sosyalleşme alanları oluşturuluyor. Bu alanların en büyük özelliği ise temizlenebilme özelliğinin olması, böylece park ve bahçelerde kötü kokuların oluşmaması da hedefleniyor. 



Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaları; parkların sert zeminlerinin tamamen yenilenmesi, çocuk oyun alanında bulunan çocuk oyun grubu ve kauçuk zeminin yenilenmesi, peyzaj çalışmalarının yapılması, parkın etrafının güvenliği için demir ferforjeylerin yapılması veya mevcut ferforjelerin yenilenmesi, parkın içinde bulunan çöp kovası, bank, elektrik direği gibi donanım elemanlarının yenilenmesi aşamalarını içeriyor. 



Şişli Belediyesi


Geri Dön