26 / 04 / 2024

Site yönetim kurulu adaylarına 17 lütfenli tavsiye ile rica!

Site yönetim kurulu adaylarına 17 lütfenli tavsiye ile rica!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' Site yönetim kurulu adaylarına tavsiyeler" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...



1. Site malik-sakinleri yönetilmek değil, hizmet beklerler. Eğer içinizde insana hizmet aşkı yoksa lütfen yönetim  kuruluna aday olmayınız.

2.Siteleri kişiler değil mevzuatlar yönetir, kişiler siteye ancak hizmet eder. Eğer site çalışanlarına ağabeylik değil de patronluk yapacaksanız, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

3. Site yönetiminin amacı sakinler memnuniyeti ve emlak değerini artırmaktır. Temizlik, güvenlik, teknik  servis gibi saha işlerine elaman bazlı inecekseniz lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

4. Site yönetim kurulu uygulama makamı değildir icra makamıdır. Eğer fiili olarak emekli iseniz ve site yönetim ofisini makam odanız gibi kullanacaksanız, lütfen site yönetim kuruluna aday olmayınız.

5.  Site yönetimleri karar değil, icra makamıdır, karar makamı temsilciler kuruludur, eğer “ ben yaptım oldu”  felsefesine inanıyorsanız, lütfen site yönetim kuruluna aday olmayınız.

6. İnsanların evi onların kalesidir. Şehrin, iş hayatının stresinden sonra bir de sizin koyacağınız kurallar strese sebebiyet verecekse, lütfen site yönetim kuruluna aday olmayınız.

7. Site yönetimleri, eşe dosta iş verilecek, istihdam sağlanacak yer değildir. Eğer bu tip bir alışkanlığınız varsa, lütfen yönetim kurullarına aday olmayınız.

8. Site bir malikin, müteahhit veya maliklerin değildir, siteler malikler birliğinindir. Aralarındaki fark irade ortaya koymaktır. Malikler birliğine inanmıyor veya bunu algılamıyorsanız , lütfen yönetim kurullarına aday olmayınız.

9. Site güvenliğinden güvenlik firması veya güvenlik elamanı ile kişi  başı pazarlık yapmayı anlıyorsanız, (bu güvenli değil, güvenlikli site demektir), lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

10. Site yönetiminin hukuki, mali, idari, sosyal boyutları olduğuna inanmıyor veya bunu algılayamıyorsanız , lütfen yönetim kurullarına aday olmayınız.

11. Tasarrufun personel motivasyonundan geçtiğine inanmıyorsanız,  onları iş hukuku ile baskı altında tutmaya inanıyorsanız, lütfen yönetim kurullarına aday olmayınız.

12. Komşuluk hukukuna değil de adli hukuka inanıyor, malik-sakinleri site avukatına üçüncü şahıs gösteriyorsanız, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

13. Site yönetim danışmanlığını gider kalemi olarak görüyorsanız,  lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

14.Site teknik bakımını rutine yükleyip, ar-ge yapmıyorsanız, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

15. Site temizliğini çöp toplatmak ve paspas çektirmekten ibaret görüyorsanız, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

16.Denetimi, tek (mali) boyutlu olarak görüyorsanız, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız.

17. Beş-on lira verip şahsi bir mevzuat kitabı edinmeyecekseniz, lütfen yönetim kuruluna aday olmayınız. 


www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ  Site Yönetimleri Danışmanı 


Yönetim kurulları siteye nasıl zarar verir?



Geri Dön