19 / 04 / 2024

Yönetim kurulları siteye nasıl zarar verir?

Yönetim kurulları siteye nasıl zarar verir?

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için '' Yönetim kurulları siteye nasıl zarar verir'' konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...




Yarım doktor, candan eder derler. Aynı şekilde mevzuattan bi-haber ve hukuki-mali-idari-sosyal nosyondan yoksun site yönetim kurulları, üyeleri de sitenin emlak değerini yok eder.

Site yönetim kurulları fedakarca, gece gündüz çalışmakla övünür veya bunu amaçlarlar.

Ancak mesele bilmek veya çalışmak değildir ; bildiklik ve yapabilirliktir.

Site yönetiminde bilgili olmak bi katma değer değildir. Bildiklik önemlidir. İkisinin arasındaki fark ise büyük resmi görmektir. Bu da ancak tecrübe ile olur. Tecrübe derken de bu işi uzun süredir yapmış olmak değil, yüzlerce site örneğinde deneyimlenmiş olmak, söz konusu sitenin karakterini tespit edebilmek ve ona göre hukuki-mali-idari-sosyal bir yapıda personel-malzeme-eğitim-prosedür dörtgenli organizasyon kurmak, enerji-malzeme-bakım-personel giderlerini senkronize ederek düşük aidat kaygısı ile sakinler memnuniyeti üzerinden daha güvenli, daha bakımlı, daha temiz bir yaşam alanı sağlayarak emlak değerini artırabilmektir.

Yoksa, yanlış yolda hız yapmak, siteyi çok büyük zararlara sokmak ve sonra kenara çekilmek siteye bir fayda sağlamaz.

Doğrusunu bulup, gereğini yapmayan site yönetimleri sitelere çok büyük zarar verirler, maalesef bunun hesabı da sorulmaz, sorulsa da sitenin kayıplarını yerine getirmez.

Ve maalesef, sitelerimizin yüzde 98 kadarı bu durumdadır. Şahsi duygusallıklarını tatmin etmek için yönetime gelen kurullar, mevcut düzeni de bozar ve bu safhadan sonra sitenin emlak değerini artırmak için değil kendilerinin yanlışlarını kapamak, gizlemek çabası ile sitenin gelirlerini harcamaya başlarlar.

Tavsiyemiz; aman emeklilerden yönetim kurulu üyesi seçmeyiniz. Mevcutta çalışan kişilerden seçilecek yönetim kurulları daha az hata yapmakta ve daha  az kendini tatmin için siteye zarar vermektedir.



www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ  Site Yönetimleri Danışmanı 



Geri Dön