19 / 04 / 2024

Sitelerde güvenlik sorunu!

Sitelerde güvenlik sorunu!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "sitelerde yaşanan güvenlik sorunu" konulu yazı yazdı. İşte yazının detayları..



Birçok insan siteleri tercih etmelerindeki ilk nedenlerden biri güvenlik olmasıdır. Ancak güvenlik personelinin çalıştırma maliyeti yüksek olması nedeni ile bu hizmetten pek faydalanılmıyor. 


Sitelerde güvenlik hizmeti almak için site sakinleri ikiye bölünmüş durumda güvenlik hizmeti almanın maliyetlerinin yüksekliği açıktır bu sebeple aidatların da nerdeyse 2 katına çıktığı doğrudur. Tabi bu hizmeti almak için çoğunluğun kararı geçerli olduğundan taraflardan biri mutsuz olur, o zaman şu soruyu sormalıyız bütün sitelerin girişine neden güvenlik kulübesi yapılır ? İnşaat firmaları bu gösterişli girişleri siteyi daha güzel gösterdiği için mi yapıyorlar yoksa ihtiyaç için mi ? Öncelikle site sakinlerin bu soruyu kendilerine sormaları gerekir. Öyle ki zaman içerisinde yaşanacak bir sorunu daha en başından önlemiş olurlar örnek verecek olursak, eğer gereksiz yere güvenlik hizmeti alınıyorsa maddi yönden zarara uğramış olursunuz bu nedenden dolayı aidatlar yüksek olduğu için tahsilatı da zor olur, site borçlanıp zor durumda kalabilir yada gerekli olduğu halde güvenlik hizmeti alınmıyorsa buda doğacak hasarların boyutunun parayla ölçülemeyeceği durumuna gelmesine sebep olur. Bunun için bulunduğu bölge, sitenin büyüklüğü ve oturan insan profiline bakılarak iyi bir risk analizi yapılmasında fayda vardır. 

 

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat

 


Site sakinlerinin toplantılara katılmama sorunu!


Geri Dön