19 / 03 / 2024

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

Posta yazarı Tamer Heper '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Kapıyı gören birkaç blok yararlanıyor, uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Sitemizin genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Bundan kapıyı gören birkaç blok etkili biçimde yararlanıyor ancak kapıyı görmeyen benim gibi uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bazen dışarı çıkıp kapıya kadar gidip açma gereği duyuyoruz. Hele siteye ambulans, itfaiye ve en basiti ile bir taksi girmesi problem oluyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Sitelerde yönetim planı nasıl değiştirilir?

20 blok 200 haneli bir sitede oturuyorum. Sitemizin genel girişine uzaktan kumandalı bir demir kapı takıldı. Bundan kapıyı gören birkaç blok etkili biçimde yararlanıyor ancak kapıyı görmeyen benim gibi uzak bloktakiler çok zorlanıyor. Bazen dışarı çıkıp kapıya kadar gidip açma gereği duyuyoruz. Hele siteye ambulans, itfaiye ve en basiti ile bir taksi girmesi problem oluyor. Bu hususun düzeltilmesi için yönetim planı değişikliği talebi nasıl yapılır? B.B.

*****

Doğrusu okuyucumun sorusuna açık bir yanıt vermek için mahallinde bir inceleme yapmak daha doğru olur ama ben aklıma takılanları da söylemek suretiyle birkaç ihtimalden söz edeyim. Kendilerine bir öneri olmamakla birlikte sadece başka sitelerde yaşanan bir olayla işe başlayayım.

200 haneli bir site ve bu kadar bağımsız bölümü olmasa bile daha az bağımsız bölümlü benzer siteler güvenlikçi bulundurur. 200 hane az bir sayı değil, evet güvenlikçi çalıştırmak ek masraftır ama bu işin hukuki bir cephesini de hatırlatmak isterim. Böyle bir sitede bir hırsızlık vakası olduğunda yönetim kurulunun ihmalden dolayı bir sorumluluğu olacaktır. Bunu bilin.

*****

Sonra, kapıyı görenlerin uzaktan kumandası var da sizlerin niye yok? Günümüzün en basit teknolojik aleti kameralı (görüntülü) kapı kumandaları. Sizin camdan başınızı uzatıp kapıya bakmanız gerekmiyor, evinizin içinde sokak kapısını görüyorsunuz ve kapıyı uzaktan kumanda ile ister açıyor ister açmıyorsunuz.

Basit değil mi? Anahtarını unutup da dışarıda kalan kat malikleri için aynı problem daire kapısı için de geçerli değil mi? Oysa bu kapının açılması için muhtemelen site içindeki kapıcı nitelikli bir görevli muhtemelen vardır!

*****

Şimdi okuyucumun bu satıra kadar okurken ‘Akıl verme de yönetim planı konusuna gel’ diye söylendiğini hissediyorum. Tamam ona da geleyim. Şayet yönetim planında bulunan bir husus bazı bağımsız bölüm maliklerinin haklarını ortadan kaldırıyorsa veya bu hüküm yasanın amir hükümlerine aykırılık teşkil ediyorsa mahkemeye başvurup bu hükmün kaldırılmasını talep etmek mümkündür.


Geri Dön