27 / 04 / 2024

Sivas Çorapçı Hanı önündeki çalışmalar sürüyor!

Sivas Çorapçı Hanı önündeki çalışmalar sürüyor!

Sivas Belediyesi tarafından restore edilerek İhramcızade Kültür Merkezi olarak hizmet veren Çorapçı Hanı önündeki metruk yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Açılan alanda ise çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor...




Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çorapçı Hanı’nda yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.


Sivas Belediyesi tarafından restore edilerek İhramcızade Kültür Merkezi olarak hizmet veren Çorapçı Hanı önündeki metruk yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Açılan alanda ise Sivas Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Proje çerçevesinde toplam 450 m² olan alanın 380 m²'si sert zemin ve kilit parke taş döşemesi, 70 m²'si çiçeklik, 4 adet oturma elamanı ve otomatik sulama ve aydınlatma alanları yapılacak.


Konu hakkında açıklama yapan Başkan Ürgüp, yıllardır kültürel mirasların ihmal edildiğini ve kendi döneminde kültür belediyeciliğinin en güzel örneklerinin sergilendiğini belirtti.


Ürgüp;”Çorapçı Hanı önündeki çalışmalar sürdürülmektedir. En kısa zamanda ekiplerimiz burayı tamamlayarak bir yeşil alan, bir bahçe haline dönüştürecekler. Bu alanda birçok tarihi eserimiz var. Yeni Cami, Çorapçı Hanı, Subaşı Hanı, arka kısmında Taşhan, diğer tarafta Meydan Cami ve aşağı kısımda da Ulu Cami olmak üzere burada yeni dönem düzenlemeler hep birlikte yapılacak inşallah. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.



Star Gündem


Geri Dön