16 / 04 / 2024

Sivas halkı TOKİ Konutları istiyor!

Sivas halkı TOKİ Konutları istiyor!

Sivas’ın her geçen gün yükselen lüks konutlar dar gelirli vatandaşı kara kara düşündürüyor. İşsizliğin hat safhada olduğu Sivas’ta, emlak ve kira bedellerinin aşırı yükselmesi dar gelirli vatandaşı umutsuzluğa sürükledi.





Asgari ücret ile evini geçindirmeye çalışan vatandaşlar,kira bedellerinin yüksekliğinden şikayetçi. Ev kiralarının aşırılığından dolayı konut bulamadıklarını dile getiren bazı vatandaşlar, umudunu TOKİ’ye bağladı. Bir an önce kentsel dönüşüm programları ve yeni  TOKİ  konutlarının yapılmasını bekleyen vatandaşlar, TOKİ’nin uzun vadeli ve ödeme kolaylığı olan konutları sayesinde Sivas’ta ev fiyatlarının düşeceğine inanıyor.


EN PAHALI KONUT SİVAS’TA

Türkiye’de emlak fiyatlarına yönelik yapılan bir araştırmada Sivas en pahalı emlak satışı gerçekleşen illerin başında geldi. Türkiye’nin önemli elektronik ticaret platformlarından birisi olan sahibinden.com, 2014 yılı için Türkiye’nin emlak haritasını çıkardı. 2014 yılı Türkiye emlak haritası verilerine göre, Sivas’ta ortalama kira bedeli 600 TL, satılık konut bedeli ise ortalama 138 bin TL olarak belirlendi. Yıl ortalaması baz alındığında Ağustos ayı kiralık emlakların en çok rağbet gördüğü dönem olurken, satılıklarda Aralık ayının tercih edildiği gözlemlendi.


SİVAS ANKARA’DAN PAHALI

Verilere göre, İç Anadolu Bölgesi’nde kiralık ve satılık konutlarda Konya en pahalı il olarak ilk sırada yer aldı. Satılık konutlarda Konya’da ortalama fiyat 140 bin TL olurken, kiralık bedeli ortalama 625 TL olarak belirlendi. Kiralık konut fiyatlarında Konya’yı, sırasıyla Sivas ve  Ankara  izledi. Satılık konut fiyatlarında ise Konya’dan sonra, ortalama 138 bin TL ile Sivas ikinci sırada bulunurken, Başkent Ankara ortalama 127 bin TL’lik fiyatla üçüncü sırada yer aldı. Bu veriler Sivas’ta emlak fiyatlarının ne kadar pahalı olduğuna yönelik bilgileri de ortaya çıkarmış oldu.



Memleket 


Geri Dön