25 / 04 / 2024

Sivas Yıldızeli Kaman Göleti inşaatı tamamlandı!

Sivas Yıldızeli Kaman Göleti inşaatı tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen Yıldızeli Kaman Göleti tamamlandı. Proje ile 4 bin 500 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak.



Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Sivas'ta inşa edilen Yıldızeli Kaman Göleti tamamlandı. Proje ile 4 bin 500 dekar zirai arazi sulu tarıma kavuşacak.


Yeşilırmak Havzası'nda yer alan Yıldızeli Kaman Göleti Projesi'nin su kaynağını Cırlavık Deresi oluşturuyor.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkezi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen ve temelden yüksekliği 36,23 metre olan göletin depolama hacmi ise 1 milyon 216 bin metreküp.


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ'nin özverili çalışmaları sonucunda göletin ikmal işinin planlanan tarihten daha önce bitirildiğini belirtti.


Bakan Eroğlu, "Bakanlık olarak yürüttüğümüz çalışmalarda zamanla yarışıyoruz. Kısa sürede tamamladığımız Kaman Göleti Sulama Projesi'nin de faaliyete geçmesi ile birlikte 4 bin 500 dekar zirai alana sulama suyu sağlanacak. Böylece bölgenin mümbit topraklarına bereket katılacak" ifadelerini kullandı.


Takriben 8,5 milyon lira yatırım bedelli Kaman Göleti ile bölgede yıllık yaklaşık 3 milyon lira gelir artışı sağlayacaklarını belirten Eroğlu, "Sivas için önemli bir projeyi daha hayata geçirdik. Bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacak olan bu tesis ile sulu tarıma geçilmesinin ardından yetiştirilen ürünlerin verimi ve çeşitliliği artacak" değerlendirmesini yaptı.


AA


Geri Dön