26 / 04 / 2024

Sivas’a kayak merkezi yapılıyor!

Sivas’a kayak merkezi yapılıyor!

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan kış sporları merkezi için Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulunuldu. Bölgeye inşa edilecek kayak tesisinin yer tespiti yapıldı. Kış Sporları Turizm Merkezi’nin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor...




Sivas’a kış sporları merkezi yapılacak. Yıldız Dağı’nda inşa edilecek Kış Sporları Turizm Merkezi’nin gelecek yıl tamamlanması amaçlanıyor.

 

Sivas İl Özel İdaresi tarafından yapılacak olan kış sporları merkezi için Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulunuldu. Bölgeye inşa edilecek kayak tesisinin yer tespiti yapıldı.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreter Salih Ayhan, Sivas'ta kış turizmine katkı sağlamak amacıyla yapımına başlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirtti.

 

Makara ve direklerin kurulumunun yapıldığı bölgede tesis alanlarının yapılması için incelemede bulunduklarını ifade eden Ayhan, alanda aile sağlığı merkezi, jandarma karakolu, tesis yönetim binası, günü birlik tesisler, kanalizasyon, içme suyu altyapısı ve otel yapılacağını kaydetti. Ayhan, "Kış turizmi açısından hem ilimize hem de bölge halkına kazandıracağımız Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi önümüzdeki yıl kış aylarında faaliyete geçecek" dedi.

 

 


Toki Haber


Geri Dön