26 / 04 / 2024

Sivas'ta 3.7 milyon TL'ye satılık 4 dükkan!

Sivas'ta 3.7 milyon TL'ye satılık 4 dükkan!

Sivas Merkez'de bulunan 4 dükkan, Sivas 1. Satış Memurluğu tarafından 25 Mayıs 2015 günü saat 10:00 ile 11:50 arası ihale ediliyor.



Sivas Merkez'de bulunan 4 dükkan, Sivas 1. Satış Memurluğu tarafından 3 milyon 750 bin TL'ye satışa çıkarılıyor. Taşınmazların ihalesi açık artırma usulüyle Sivas Adliyesi Satış Memurluğu'nda yapılacaktır.



1 NO’LU TAŞINMAZIN

Özellikleri: Sivas İl, Merkez İlçe, Ada No:341, Parsel No:36. Örtülüpınar mah. de tapuda 6 katlı betonarme apartman, zemin Bağımsız Bölüm no: 11. Dükkân niteliğindedir. Mahallinde yapılan keşifte ve keşfe iştirak eden bilirkişi raporunda görüleceği gibi. Satışa konu 11 nolu bağımsız bölüm 10 nolu bağımsız bölüm dükkân ile fiilen birleştirilmiş durumdadır. 11 nolu bağımsız bölüm caddeden bakınca soldan ikinci dükkân olup alanı 27,56 m2 dir. Cadde tarafı cephe uzunluğu 3.30 mt dir. Dükkânın zemin kaplamaları seramik, duvarları saten alçı boya, tavanı ise badanadır. Dükkânın vitrini alüminyum doğramadır. Yakın çevresinde Sivas Lisesi, Vergi dairesi. Reşat Şemsettin İÖO. ve 140 mt Mesafece istasyon Caddesi bulunmaktadır.






2 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ

Sivas İl, Merkez İlçe, Ada No:341, Parsel No:36. Örtülüpınar mah. de tapuda tapuda kayıtlı olup taşınmaz parsel üzerinde 1 bodrum, ' zemin, 3 normal kattan oluşan 4 katlı betonarme bina bulunmaktadır. Dava konusu parsel 260.00 m2 alana sahiptir. Satışa konu 5 nolu bağımsız bölüm alanı 110. 00 m2 dir. İkinci normal kattadır ve 2 oda. 1 salon, 1 mutfak, 1 wc, 1 banyodan oluşmaktadır. Yerler ahşap laminant kaplama, ıslak hacimler ve koridorlar seramik, iç kapılar pres, duvarlar plastik boyadır. Pencereler PVC, daire giriş kapısı çeliktir. Dava konusu bina ve daire 26 yaşındadır. Dairenin ısınmas sistemi doğalgazlı kombidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı gruplarından lll-B yapı grubuna girmektedir. Yakın çevresinde Yeni Cami, Mahkeme Çarşısı, Terziler Çarşısı, Ulu Cami bulunmaktadır.






3 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ

Sivas il, Merkez İlçe, Ada No:341. Parsel No:22. Örtülüpınar mah. Bulunan taşınmazın zemin katında bulunan 2 nolu bağımsız bölümdür. (Ek 2. Depo) Tapuda Bir Zemin Beş Normal Katlı Betonarme Bina olarak kayıtlıdır. Parsel üzerinde 1 bodrum, 1 zemin, 5 normal kattan oluşan 6 katlı betonarme bina bulunmaktadır. Dava konusu parsel 447. 38 m2 alana sahiptir. Satış konusu 2 nolu bağımsız bölüm 15/450 arsa payına sahip dükkândır. Alanı 98.90 m2, alt kattaki deposunun alanı 51,70 m2 dir. Cadde tarafı Cephe uzunluğu 6,65 mt. dir. Dükkânın zemin kaplamaları seramik, duvarları saten alçı boya-seramik, tavanı ise badanadır. Dükkânın vitrini alüminyum doğramadır. Yakın çevresinde Sivas Lisesi, Vergi dairesi, Reşat Şemsettin İÖO. ve 140 mt. Mesafede İstasyon Caddesi bulunmaktadır.






4 NO’LU TAŞINMAZIN


Özellikleri: Sivas il, Merkez İlçe, Ada No:341, Parsel No:36, Örtülüpınar mah. de tapuda 6 katlı betonarme apartman, zemin Bağımsız Bölüm no: 10, Dükkân niteliğindedir. Mahallinde yapılan keşifte ve keşte iştirak eden bilirkişi raporunda görüleceği gibi. Satışa konu 10 nolu bağımsız bölüm 11 nolu bağımsız bölüm dükkân ile fiilen birleştirilmiş durumdadır. 10 nolu bağımsız bölüm caddeden bakınca soldaki son dükkân olup, alanı 57,20 m2dir. Cadde tarafı cephe uzunluğu 4,10 mt. dir. Dükkânın zemin kaplamaları seramik, duvarları saten alçı boya, tavanı ise badanadır. Dükkânın vitrini alüminyum doğramadır. Yakın çevresinde Sivas Lisesi, Vergi dairesi, Reşat Şemsettin İÖO, ve 140 mt. Mesafede İstasyon Caddesi bulunmaktadır.






Satış şartları


1-İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.aov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki ceşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. 3u artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar canka teminat mektubu vermeleri veya Sivas Vakıfbank Şube Müdürlüğünün TR***********80073007 53011 nolu IBAN hasabına yatırması lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek jzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, Tellâliye resmi, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere Jair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır: aksi takdirde hakları apu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi jereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlar-lan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme lacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde steyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi ılmak isteyenlerin 2015/10 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur. 09/04/2015


Geri Dön