26 / 04 / 2024

Sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine TOKİ evi talebi!

Sivil toplum kuruluşlarından şehit ailelerine TOKİ evi talebi!

Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine TOKİ tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi.



Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) olmak üzere Türkiye’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, darbe girişimi sürecince yaşananların yurtdışında çarpıtılmaması için harekete geçti.


TOBB, TESK, Türk-İş, TZOB, Memur-Sen, Kamu-Sen, Hak-İş, TİSK darbe sürecindeki bilgi kirliliğinin önlenmesinde etkin rol alacağını açıkladı. Ayrıca Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı şirketlerin CEO’ları da kendi ülkelerinde  darbe girişimi sürecini anlatacaklar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) üyesi kuruluşların temsilcilerini kabul etti. 


ŞEHİT AİLELERİNE KONUT


Cumhurbaşkanlığı kabulünde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve TİSK Başkanı Yağız Eyüpoğlu hazır bulundu. Alınan bilgilere göre, görüşmede şehit ailelerine  TOKİ  tarafından ev verilmesi konusu da gündeme geldi. Hak-İş Başkanı Arslan ise şunları söyledi: “Toplantıda öncelikli olarak Sayın Cumhurbaşkanına ‘Gazanız mübarek olsun’ dedim. Bu süreçteki liderliğinden dolayı tebrik ettim. Devletin yeniden yapılanması konusunu gündeme getirdi. Bu çok önemli. TSK, istihbarat ve emniyet teşkilatının yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç var. Toplantıda Hak-İş olarak 3 şehit, 100 yaralımız olduğunu söyledim. Uluslararası kuruluşlarının da algı operasyonlarına karşı hükümetin tedbir alması gerektiğini aktardım.”


Star


Geri Dön