29 / 03 / 2024

Siyahkalem Cityscape Turkey’den 15 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyor!

Siyahkalem Cityscape Turkey’den 15 milyon dolarlık bir yatırım hedefliyor!

Siyahkalem CEO’su İbrahim Kahraman, Özellikle Katar’lı ve Suuri Arabistan’lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduklarını, toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla bir araya geleceklerini söyledi.



Siyahkalem CFO’su İbrahim Kahraman, Cityscape Turkey’de beklediklerinin üzerinde bir iliyle karşılaştıklarını söyleyerek “Fuarın yüzünü güldürdüğü şirketlerden biriyiz” dedi. Kahraman Türkiye’de ilk kez gerçekleşen Cityscape fuarını şöyle değerlendirdi:


“3. köprü, 3. Havalimanı ve kent içi ulaşımı büyük ölçüde kolaylaştıran yeni tüneller, bizim bölgemizi yalnız yerli yatırımcı ve kullanıcılar için değil, yabancılar için de cazip hale getirdi.

Yabancı yatırımcı İstanbul’u ve İstanbul’daki gayrimenkul projelerini çok yakından izliyor. Biz bir kez daha bunu gördük.

Londralı, gayrimenkul geliştirme şirketi Copperstoners’la  görüşmelerimiz başladı. Özellikle Londa’da yaşayan Türkler’in, Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarına son yıllarda gösterdiği ilgi nedeniyle KÖY projesini Londra’da pazarlamak istiyorlar. Biliyorsunuz projemiz İngiliz Hopkins Mimarlık tarafından tasarlandı. KÖY projesi uzun yıllardır, Londra’da yaşayan Türklerin yaşama alışkanlıklarına son derece uygun bir proje. Bu bizi çok sevindirdi.


Özellikle Katar’lı ve Suuri Arabistan’lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduk. Toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla Pazar günü Satış Ofisi’mizde bir araya geliyoruz.

Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi projeyle ilgilendi ve yatırım yaptı.


Biz yabancı yatırımcı ve kullanıcı satışlarında bu fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz.Öte yandan bugüne kadar şu ya da bu şekilde projemizle ilgilenen yerli yatırımcı ve kullanıcıları fuara davet etmiştik.  KÖY’de konut sahibi olmak isteyenler için başlattığımız, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanma kampanyası nedeniyle bu davetimizden de çok verimli sonuçlar aldık.  Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için % 0,32 ve 120 ay için % 0,70 oranları geçerli ödeme kolaylığından yararlanmak isteyen çok sayıda yerli kullanıcıyı standımızda ağırladık ve sıcak satışlar gerçekleştirdik.”




Haber Vatan Emlak Rehberi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Siyahkalem, bu yıl Türkiye'de ilk kez düzenlenen Cityscape Turkey'e Emlak Konut GYO ortaklığı ile Zekeriyaköy'de 467 bin metrekarelik alanda gerçekleştirdiği KÖY projesi ile katılıyor. Siyahkalem CFO'su ibrahim Kahraman, Cityscape Turkey'e katılma kararlarında, Eylül 2015'te Dubai'de katıldıkları Cityscape fuarında gördükleri yoğun ilginin etkili olduğunu söyledi. 

Kahraman, "Cityscape Turkey, için yalnız Körfez değil, dünyanın pek çok ülkesinden yatırımcı Türkiye'ye geliyor. Fuarın, yerli yatırımcılar için de ilgi odağı olacağını düşünüyoruz" dedi. Kahraman, Cityscape Turkey'nin hem bireysel hem kurumsal gayrimenkul yatırımcıları için önemli fırsatlar yaratacağını belirterek, şunları söyledi: "Gayrimenkul sektörüne ilgi bölgemizdeki sıcak gelişmelere rağmen 2015 gibi zor bir yılda bile azalmadı. Biz, ilk kez katılmamıza rağmen Cityscape Dubai'de beklentimizin üstünde bir ilgi gördük, istanbul'da aynı başarıyı yakalayacağımızdan eminim. Hem yatırımcılara ülkemizin prestijli projelerini tanıtıyoruz hem de yerli yatırımcı ile sıcak ilişki kurma şansı yakalıyoruz." 




Vatan Emlak Rehberi




Haber Karar Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Körfez'den iki fonla 15 milyon dolarlık yatırım için görüşeceklerini açıklayan Siyahkalem CFO'su İbrahim Kahraman, Bahreyn Kraliyet Ailesi'nden birinin de projelerine yatırım yaptığını bildirdi. 


Siyahkalem CFO'su ibrahim Kahraman, Cityscape Turkey'de beklediklerinin üzerinde bir iliyle karşılaştıklarını söyleyerek "Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından biri projemizi beğendi ve yatırım yaptı" dedi. Kahraman, yabancı yatırımcının İstanbul'u ve İstanbul'daki gayrimenkul projelerini çok yakından izlediğini fuarda birkez daha gördüklerini söyledi. 


2 FON İLE GÖRÜŞME 


Özellikle Katar'lı ve Suuri Arabistan'lı fonlarla çok sıcak ilişkiler kurduklarını dile getiren İbrahim Kahraman, şunları söyledi: "Toplam 15 milyon dolarlık bir yatırım için her iki fonla Pazar günü Satış Ofısi'mizde bir araya geliyoruz. Bahreyn Kraliyet Ailesi mensuplarından birisi projeyle ilgilendi ve yatırım yaptı. Biz yabana yatırımcı ve kullanıcı satışlarında bu fuardan toplam 20 milyon dolarlık bir ciro bekliyoruz, öte yandan bugüne kadar şu ya da bu şekilde projemizle ilgilenen yerli yatırımcı ve kullanıcıları fuara davet etmiştik. KÖY'de konut sahibi olmak isteyenler için başlattığımız, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanma kampanyası nedeniyle bu davetimizden de çok verimli sonuçlar aldık. Kolaylıklarımızdan yararlanmak isteyen çok sayıda kişiyi ağırladık ve sıcak satışlar gerçekleştirdik." 




Karar



Geri Dön