26 / 04 / 2024

Siyasetteki olumlu tablo borsaya da yansıdı. BİST 100 endeksi 5.479 puana yükseldi

Siyasetteki olumlu tablo borsaya da yansıdı. BİST 100 endeksi 5.479 puana yükseldi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in yeniden altılı masaya dönmesi ile başlayan olumlu hava bu sabahki rakamlara da yansıdı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi açılışta, önceki kapanışa göre 87 puan birden yükselerek 5.479 puana yükseldi.



Geçen hafta Millet İttifakı’nda yaşanan gerginlikle birlikte düşüş yaşayan İstanbul Borsası atılan olumlu adımlar sonrası tekrar yukarı yönlü ivme yakaladı. Güne 46 puan artış ve yüzde 0.83 artışla başlayıp 5433 puanla giren borsa öğlen saatlerinde ise 5479 puana ulaştı.

Bankacılık endeksi sabah yapılan açılışta % 1,51 ve holding endeksi ise % 0,55 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran % 1,70'le taş toprak, tek kaybettiren % 0,06 ile spor oldu.

İstanbul Borsası BIST 100 endeksi, dün yaşanan olumlu siyasi gelişmeler sonrasında yükseliş eğilimine girerken yüzde 3,45 artışla 5.392,31 puandan kapandı.

Küresel pay piyasalarında gözlerin, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın ABD Senato'sunda bugün ve yarın yapacağı konuşmalarda olacağı analizler tarafından ifade edildi.

 Siyasetteki olumlu tablo borsaya da yansıdı. BİST 100 endeksi 5.479 puana yükseldi

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda FED'in yapacağı ilk 3 toplantıda da 25 baz puan faiz artırımına gitmesinin planlandığını ifade eden borsa analistleri, temmuz ayındaki toplantıda atılacak adımlarla ilgili belirsizliklerin devam ettiğini belirtti.

Analistler, bugün yurt içinde hazine nakit dengesi, yurt dışında ise FED Başkanı Jeroma Powell'ın açıklamaları ile birlikte Almanya'da fabrika siparişleri ve Amerika Birleşik Devletleri toptan eşya stokları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.340 ve 5200 seviyesinin destek, 5.500 ve 5.600 puanın direnç konumunda olacağını söyledi.

 


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön