19 / 04 / 2024

Slovenyanın başkenti Lyublyanaya cami yapılacak!

Slovenyanın başkenti Lyublyanaya cami yapılacak!

Slovenyanın başkenti Lyublyanaya cami ve İslam Kültür Merkezi yapılacak. Lyublyana Müftüsü Necad Grabusun kente bir cami yapılması için uzun zamandır sürdürdüğü girişimlere Lyublyana Belediye Başkanı Zoran Yankoviç destek verdi



Slovenyanın başkenti Lyublyanaya cami ve İslam Kültür Merkezi yapılacak. Lyublyana Müftüsü Necad Grabusun kente bir cami yapılması için uzun zamandır sürdürdüğü girişimlere Lyublyana Belediye Başkanı Zoran Yankoviç destek verdi.

Cami ve İslam Kültür Merkezi yapılması projesini onaylayan Yankoviç, yaptığı açıklamada, başkentte yaşayan Müslümanların özellikle cuma ve bayram namazlarını spor salonlarında kılmak zorunda kalmasının çok doğru olmadığını söyledi 

Yankoviç, bir inanca ve dine sahip olanların ibadetlerini yerine getirmesi için mekanı da olması gerektiğini dile getirirken, Lyublyana Müftüsü Necad Grabus da Lyublyanaya cami yapılacak olmasından dolayı Avrupalı Müslümanlar olarak gurur duyduklarını kaydetti. Cami ve İslam Kültür Merkezinin inşaat çalışmalarına ne zaman başlanacağı ve maliyeti konusunda bir açıklama yapılmadı.

Slovenya Müftülüğü, kurumsal olarak Bosna-Hersek İslam Birliğine (Diyanet İşleri Başkanlığı) bağlı bulunuyor. Eski Yugoslavyadan 1991 yılında bağımsızlığına kavuşan ve AB üyesi ülke olan 2 milyon nüfuslu Slovenyada, çoğunluğu Boşnak 50 binin üzerinde Müslüman yaşıyor. Slovenya Müftülüğü, Lyublyanaya cami yaptırmak için 2000 yılından bu yana girişimde bulunuyor, ancak bu girişimleri yetkili makamlarca karşılık bulmuyordu.

AA


Geri Dön