24 / 04 / 2024

Sofra, her ay bir kafe açacak!

Sofra, her ay bir kafe açacak!

''Hedefimiz zincir kafeler kurup, iş merkezlerinde yüksek kalitede hizmet sunabileceğimiz perakende alanlar oluşturmak'' diyen CEO Yaşar Büyükçetin, her ay yeni bir cafe açmayı planladıklarını söyledi



Sofra Grup, geliştirdiği yeni strateji çerçevesinde zincir kafeler kurmaya hazırlanıyor. Bu konuda önüne beş yıllık bir uygulama koyan grup, her ay bir kafe açarak, beş yılın sonunda toplam 60 adet Delimarche ve Caffe Liscio ile müşterilerine hizmet sunmaya hazırlanıyor. Firma halihazırda Delimarche ile kafe hizmeti veriyor.

Son yıllarda gerçekleştirdikleri atılımlar ve artan işbirlikleriyle yemek hizmeti sektörünün parlayan yıldızı haline geldeklerini kaydeden Sofar Grup CEO'su Yaşar Büyükçetin, 2012 yılı hedefleri arasında kafeler ve nakit işler hizmetini ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Bu doğrultuda Sofra Grup'un global çatısı Compass Grup'un koseptini, Türkiye'ye adapte etmeye odaklandıklarını belirten Büyükçetin, şunları söyledi: ''Hedefimiz Delimarche ve Caffe Liscio gibi zincir kafeler kurup, iş merkezlerinde yüksek kalitede hizmet sunabileceğimiz perakende alanlar oluşturmak. Bu stratejimiz doğrultusunda, beş yıllık bir planı uygulamaya koyduk. Kalitenin vazgeçilmez parçası olan standartlaşma konusunda, çok önemli bir adım atarak 'OSEM' planı çerçevesinde her ay yeni bir kafe açmayı, beş yılın sonunda toplam 60 Delimarche ve Caffe Liscio ile müşterilerime hizmette önemli bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz.'' 

Catering sektörünün hızlı bir büyüme kaydederek 10 milyar dolar civarında bir pazara ulaştığının bilgisini veren Büyükçetin, bu pazarın sadece yüzde 30'unun outsource (dış kaynak kullanımı) edilmiş durumda olduğunu ve Sofra Grup olarak outsource edilmiş pazardaki paylarının yüzde 20'yi geçtiğini söyledi. Büyükçetin, ABD, Fransa Ve İngiltere'de ise catering hizmetlerinin yüzde 60 ile yüzde 70'nin outsource edildiğini kaydetti. Pazarı genişletmek üzere beş yeni üretim tesisi kurup, 2014 yılında 1 milyon kişiye yemek vermenin yer aldığını açıklayan Büyükçetin, 2012 yılı sonu itibarıyla en az 2 bin 500 kişiyi yeni işler için istihdam edeceklerini söyledi.

2013 yıl sonu büyüme hedefi yüzde 20

Sofra Grup olarak Türkiye'de 70'i aşkın şehirde 2 bin 200 farklı lokasyonda 18 bin çalışanla hizmet verdiklerinin bilgisini veren Yaşar Büyükçetin, Türkiye'nin en çok istihdam sağlayan sekizinci şirketi olduklarını kaydetti. Sofra Yemek Okulu'nun çalışmalarına başladıklarını da açıklayan Büyükçetin, sektörün ciddi şekilde ihtiyaç duyduğu kalifiye ara eleman açığını karşılamaya yönelik verecekleri bu desteğin, Türkiye'de örnek bir model oluşturması için büyük uğraş vermeye devam ettiklerinin altını çizdi.


Geri Dön