19 / 04 / 2024

Soma Devlet Hastanesi Kasım'da açılıyor!

Soma Devlet Hastanesi Kasım'da açılıyor!

Soma'da şehitlerin aileleri için yaptırılan konutların teslimleri yapılırken, 300 yataklı devlet hastanesi açılışı, Avdan mahallesinde yaptırılacak çimento fabrikasının temel atma töreni de gerçekleşecek.




Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından şehitlerin aileleri için yaptırılan konutlar kasım ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle hak sahiplerine dağıtılacak. Doğuş Grubu ve  TOKİ  tarafından yaptırılan konutların teslim törenine Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in özel olarak davet ettiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra, birçok bakan ve milletvekilinin de katılması bekleniyor.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin destekleriyle TOKİ tarafından tamamlanan 301 konut, 82 metrekarelik 2+1 dairelerden; Doğuş Grubu tarafından yaptırılan konutlar ise 118 metrekare 3+1 dairelerden oluşuyor.


Doğuş Grubu'nun yaptırdığı 301 dairelik konutların içerisinde ilkokul, ortaokul ile ana sınıfının bulunduğu 32 derslikli bir okul ve bir cami de yer alıyor. 


FERİT ŞAHENK'TEN DAVET


Konutlar dağıtılırken, 300 yataklı devlet hastanesi açılışının, Avdan mahallesinde yaptırılacak çimento fabrikasının temel atma töreninin, maden faciası sonrasında hayırseverlerin katkıları ile yaptırılan okullar ve Futbol Federasyonu'nun Soma'da yaptırdığı futbol okulunun açılışının da yapılması bekleniyor.


Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, "Kasım ayı içinde tarihi henüz netleşmemekle birlikte, Cumhurbaşkanımızın Soma'ya bir ziyaret programı söz konusu. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunmuş, 'Sizin talimatınızla başladığımız konutları tamamladık. Lütfederseniz birlikte bakalım' demiş. Ankara'dan da daire başkanları düzeyinde bir ekip geldi. Konutlarda bir inceleme yaptılar.

Belediyeye de geldiler. Hazırlıklarla ilgili görüştük. Biz de belediye olarak konutlar bölgesinde çalışmalarımızı hızlandırdık" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön