17 / 04 / 2024

SON DAKİKA: Elektriğe zam geldi! Elektriğe ne kadar zam geldi?

SON DAKİKA: Elektriğe zam geldi! Elektriğe ne kadar zam geldi?

Zamların ardı arkası kesilmiyor… Elektriğe zam geldi! Yeni zam tarifesi Eylül ayından itibaren geçerli olacak. Peki elektriğe ne kadar zam geldi?



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK), yaptığı son dakika bilgilendirmesinde 1 Eylül itibariyle konutlarda kullanılan elektrik tarifesine yüzde 20 zam yapıldığı açıklandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan yapılan açıklamada Covid-19 pandemisinin küresel ekonomilerde etkisinin sürdüğü zorlu dönemde Rusya- Ukrayna savaşının Avrupa ülkeri başta olmak üzere tüm dünya genelinde enerji piyasalarında ağır sonuçlar doğurduğu belirtildi.

"Küresel enerji krizi" olarak yorumlanan bu süreçte tüm ham madde fiyatlarında olağanüstü artışlar yaşandığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu durum ülkemizdeki enerji üretim maliyetlerini de olumsuz etkilemiştir. Özellikle son aylarda küresel piyasalardaki enerji ham madde fiyatlarındaki artışların belirli seviyeleri geçmesi sebebiyle nihai elektrik tarifelerinde mesken ve tarımsal faaliyetler abone grupları için yüzde 20, kamu ve özel hizmetler sektörü ile diğer aboneler grubu için yüzde 30, sanayi abone grubu için yüzde 50 artış yapılmıştır. Bu artışla beraber 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 173,46 lira olmuştur."

Zamlı yeni tarifeler 1 Eylül'den itibaren geçerli olacak.

 SON DAKİKA: Elektriğe zam geldi! Elektriğe ne kadar zam geldi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön