19 / 04 / 2024

Son dakika haberi! Dolar 12 liraya yükseldi!

Son dakika haberi! Dolar 12 liraya yükseldi!

Dolar/TL kuru, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı faiz açıklamalarının ardından sabah saatlerinde yeni bir rekor kırdı. Gelişmekte olan ülkeler arasında en çok değer kaybeden para birimi Türk Lirası oldu.



Milyonların takip ettiği dolar, Türk Lirası karşısında yüzde 5.61 değer kazanarak, 12.06'yı gördü; Euro/TL de, yüzde 5.60 yükselişle 13.50'nin üzerine tırmandı.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Türk lirası salı günü yüzde 5 değer kaybıyla gelişen ülke para birimleri arasında en fazla değer kaybeden para birimi olurken ikinci sırada yüzde 0.72 düşüşle Tayland bahtı yer aldı. Türk lirasındaki değer kaybı Kasım ayı başından beri yüzde 17’nin üzerine çıktı.

ABD Başkanı Biden'ın Powell'ı yeniden Fed başkanlığına aday göstermesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası basına açıklamalarda bulunmasıyla dün akşam saat 19:25'te Dolar/TL 11.47'yi aşmıştı.

Kabine toplantısının ardından Erdoğan düşük faizlere ilişkin, “Bu politika ile biz ne yaptığımızı, ne için yaptığımızı, nasıl yaptığımızı hangi risklerle karşı karşıya bulunduğumuzu, sonunda ne elde edeceğimizi gayet iyi biliyoruz” derken, süreci ‘ekonomik kurtuluş savaşı’ olarak niteledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön