25 / 04 / 2024

Son dakika: Nakdi ücret desteği bitti mi?

Son dakika: Nakdi ücret desteği bitti mi?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından sonra şartları kolaylaştırmak için kısa çalışma ödeneği ve işsizlik maaşından faydalanamayanlara nakdi ücret desteği verilmeye başlanmıştı.



Haziran ayı nakdi ücret desteği ödemeleri bugün hesaplara geçecek. Milyonlar tarafından hazira ayı ödemeleri beklenirken nakdi ücret desteğinin devam edip etmeyeceği merak ediliyor. Peki, nakdi ücet desteği bitti mi, uzatıldı mı? İşte ayrıntılar...

A Haber'de yer alan habere göre; tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının olumsuz etkilerine karşı istihdamı korumak için geçen sene mart ayında başlatılmış olan  kısa çalışma ödeneği sona erdi. Kısa çalışma ödeneğinin sona ermesi ile birlikte milyonlarca vatandaş nakdi ücret desteğini merak ediyor. 

Son dakika: Nakdi ücret desteği bitti mi?

HAZİRAN AYI NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Haziran ayı nakdi ücret desteği ödemeleri bugün hesaplara geçecek. Sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olan vatandaşların ödemeleri PTT yoluyla gerçekleşitirlecek.

Son dakika: Nakdi ücret desteği bitti mi?

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ BİTTİ Mİ, UZATILDI MI?

Kısa çalışma ödeneği, ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneği ve işsizlik ödeneğinden yararlanamayanlara verilen nakdi ücret desteği ile işten çıkarma kısıtlamaları (işten çıkarma yasağı) da sona ermiştir.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirs salgını dönüminde kısa çalışma ödeneğinden, Mart 2020-Mayıs 2021 döneminde 506 bin 611 firmadaki 3 milyon 772 bin 552 çalışan yararlandı. Bu dönemi kapsayan 15 ayda, 3 milyon 772 bin 552 kişi için toplam 35 milyar 221 milyon 768 bin 886 lira ödeme yapıldı.

Bakan Bilgin açıkladı: Ödemeler 9 Temmuz'da hesaplarda!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön