19 / 04 / 2024

Songül Karlı'nın gayrimenkul davasında son durum!

Songül Karlı'nın gayrimenkul davasında son durum!

Ünlü şarkıcı Songül Karlı'yı 8-10 dönümlük arsa satışında dolandırdığı iddiasıyla eski eşi ve 2 sanık hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından dava açıldı.



Ünlü şarkıcı Songül Karlı'nın eski eşi Metin Yüncü'nün de aralarında yer aldığı 3 sanık hapis cezası talebi ile yargılanıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Songül Karlı'nın eski eşi Yüncü'nünde aralarında bulunduğu kişiler hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 10 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya tutuksuz sanık Sezai Temuroğlu ve taraf avukatları yer aldı.

Sanık Temuroğlu duruşmada yaptığı savunmada, Metin Yüncü ile arkadaş ortamında tanıştığını ve avukat E.Ö'nün ofisinde ara ara denk geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Avukat, Kartal Uğur Mumcu Mahallesi'nde 8-10 dönüm bir yer olduğunu, burayı satışa hazır vaziyete getirip bize satabileceğini söyledi. Satış rakamı gayrimenkulün satışa hazır hale getirildiğinde netleşecekti. Kendisine gerekli imar işlemleri için 170-180 bin lira para verdik. Bu olay 2008 yılında oldu. Verdiğimiz paraya karşılık herhangi bir belge almadık ancak aradan uzun zaman geçmesine rağmen gayrimenkul satışa hazır hale getirilemedi. Parayı geri istedik. Kendisini varlıklı biri zannediyorduk ancak bizi sürekli oyaladı."

Songül Karlı nın gayrimenkul davasında son durum!


Paranın karşılığında teminat istediklerini, bununla beraber Songül Karlı adına satış vekaletnamesini getirdiğine dikkat çeken sanık Temuroğlu, "Bu gayrimenkulü teminat olarak kullanabilirsiniz, daha sonra imar işleri çözüldüğünde teminatı kaldırırsınız' dedi ancak vekaleti verilen gayrimenkul hisseliydi. Bankalarda kullanamadık. Bunun üzerine tefecilik yaptığını bildiğim 'Uğur' isimli kişiye gayrimenkulün satışını verdim. Daha sonra kendisinden satış karşılığı 200 bin lira para aldım." diye ifade etti.

"Uğur" isimli şahsın borçlarını ödediği takdirde tapuyu kendilerine takrardan vereceğini fakat borçlarını ödeyemeyince şahsın gayrimenkulü 380 bin TL'ye sattığını dile getiren Temuroğlu, "Tefeciye 210 bin lira, Metin Yüncü'ye de 170 bin lira verdim. Suçsuzum. Bu olaydan sonra Metin Yüncü ile hiç görüşmedim" dedi.

Duruşmada konuşan Temuroğlu'nun avukatı, atılı suçun uzlaşmaya tabii olduğu ve dosyanın bu sebeple uzlaştırma bürosuna gönderilmesi gerektiğini vurgulayarak, sanığın yurt dışına çıkışı ve adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına yönelik talepte bulundu.

Songül Karlı nın gayrimenkul davasında son durum!

Söz alan müşteki avukatı ise davaya müdahillik taleplerinin bulunduğunu ve müşteki Songül Karlı'nın önümüzdeki duruşmaya katılarak beyanda bulunacağını belirtti.

Mahkeme, müşteki Karlı'nın beyanı ile sanık Metin Yüncü'nün savunmasının ikinci duruşmada alınmasına hükmederek duruşmayı erteleme kararı verdi.

Songül Karlı'ya eski eşinden arazi dolandırıcılığı şoku!


Geri Dön