23 / 04 / 2024

Sosyal medyada kayıt dışı emlak alım satımına uyarı!

Sosyal medyada kayıt dışı emlak alım satımına uyarı!

Muğla'da, sosyal medya üzerinden son dönemde kayıt dışı emlak alım satımı yapanların arttığı ifade edildi. Yasalara uygun olmayan şekilde emlak alım satımı yapan kişi ve kuruluşlar, cezai yaptırımlar konusunda uyarıldı.



Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası ve Fethiye Emlakçılar Derneği, kayıt dışı emlak alım satımına karşı uyardı. Haber 24'te yer alan habere göre emlak sitelerini ve sosyal medya sayfalarını inceleyen ilgililer, Fethiye'de 16 kişi hakkında şikayette bulunduklarını dile getirdi. 

Muğla genelinde yaklaşık bin kişinin takip edildiği söyledi. Kayıt dışı emlak alım satımı ve aracılık faaliyetlerinde bulunan kişi ve kuruluşlara, 3 bin 800 TL'den başlayan para cezası yaptırımının bulunduğunu dile getiren Fethiye Emlakçılar Derneği Başkanı Serdar Oğuz, yasalara uygun olarak alım satım yapılması gerektiği söyledi. 

Oğuz, "Kayıt dışı olarak emlak alım satımı, aracılık faaliyetinde bulunan, sosyal medyada emlakçılık yapan, vergi dairesine ve meslek odalarına kayıtlı olmayan kişiler; vergi kaydınızı ve meslek odası kaydınızı yaptırınız. En kısa zamanda işinizi ve işletmenizi 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren taşınmaz ticareti hakkında çıkan yönetmeliğe ve kanunlara uygun hale getiriniz" dedi. Yönetmeliğe uygun hareket etmeyenler için cezai yaptırım uygulanacağını ifade eden Oğuz, "Yürürlükte olan yasa ve yönetmeliklere göre her türlü emlak alım satımı, kiralama, taşınmaz ticaretine aracılık yapan kişilerin vergi kaydının, ilgili meslek odası kaydının yapılmış olması zorunludur. Söz konusu faaliyetler yetki belgesi olan yerleşik işletmeler, ofisler tarafından yapılacaktır" dedi.


Geri Dön