24 / 04 / 2024

SotCA gayrimenkulün Kıbrıslı starlarını arıyor!

SotCA gayrimenkulün Kıbrıslı starlarını arıyor!

Hürriyet Gazetesi'nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması Kıbrıs'ta düzenleniyor.



Hürriyet Gazetesi'nin bu yıl 5’incisini düzenlediği Sign of The City Awards (SotCA) yarışması yavru vatana açıldı. Gayrimenkulün Kıbrıslı starları 6 Kasım’da ödüllerine kavuşacak.

Gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen Sign of The City Awards (SotCA) yarışması Kıbrıs Türk gayrimenkul sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getirecek. Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre, Kıbrıslı Türk gayrimenkul yıldızları, 20 Eylül’e kadar başvuru yapabilecek. Her yıl yüzlerce başvurunun yapıldığı SotCA yarışmasında 6 alanda 25 kategoride projeler ödüllendiriliyor. 

SotCA'nın proje ortağı olduklarını anlatan Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş, “Sign of the City Awards projesi içinde Lineadecor olarak varız, çünkü gayrimenkul sektörü içinde biz de yer alıyoruz ve sektörde kaliteyi öne çıkartan prestijli bir etkinlik olması nedeniyle içinde yer alıyoruz. Mutfak üretimi yapıyoruz, ürün ve tasarımlarımız gayrimenkul sektörünün insana doğrudan dokunan vazgeçilmez bir parçası. SotCA, sektöre prestij ve rekabet katıyor, gayrimenkul sektörüne gönül borcumuz da var. Mutfak gerçekten zor bir iştir, hem görsel bir üstünlük taşımalı hem de fonksiyonel olmalıdır. Mutfak mobilya gibi değildir, beğenmediğiniz zaman kolayca değiştiremezsiniz, bir defa mutfağı yapmışsınızdır. Mutfak özel bir tasarımdır, bir başkası tarafından kullanılamaz. Bir projeyi geliştirirken mutlaka çok değişik farklı detayları olabilir, ama mutfak su, buhar, ıslak buhar ve elektriğin bulunduğu bir ortamdır ve tasarımı çok önemlidir. Mutfakta, cam, çelik, alüminyum, ahşap kaplama tiner, boya gibi çok malzeme var. Sektörün önemli bir unsuruyuz ve değerli girişimcilere hizmet etmekten de mutluyuz. Kıbrıs gayrimenkul sektörü de büyük gelecek vaat ediyor.” şeklinde konuştu.

SotCA yarışması jüri eş başkanı World Architecture Community Kurucu Başkanı Prof. Suha Özkan'da “Oysa öyle değil. Gayrimenkul dediğimiz olay şehirlerimizin ve yer yer kırsal alanların bile en önemli değerleri çevresini oluşturan her şeydir. Kul yapılı olan her şey gayrimenkuldür. Bunu bir tarafa koymak gerekiyor” açıklamasında bulundu. 

Gayrimenkul sektörünün önemine dikkat çeken Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar, ''Özel ve dar bir grubun yer aldığı iki gün önceki bir toplantıda bir iş insanı, ‘Türkiye hükümeti, taşa toprağa, inşaata yatırıma destek yerine sanayiye destek verse daha iyi olacak’ dedi. Hemen araya girdim, ‘Beyefendi siz duvardan duvara halı üretiyor ve bu inşaatlara ürün satıyorsunuz. Sanayiye tabii ki destek sağlamak lazım, ancak gayrimenkul sektörü aynı zamanda sizin gibi yüzlerce alt sektörü destekliyor’ cevabını verdim. Lineadecor Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ecemiş’in, ‘Neden SotCA projesini destekliyorum’ açıklamasıyla da doğrudan bağlantılı bir anı. Kıbrıs’ta da gayrimenkul sektöründen çok önemli atılımlar yaşanıyor ve sürekli ileri gidiyor. SotCA yarışmasını, Hürriyet olarak, ‘Marifet iltifata tabidir’ düşüncesiyle başlattık ve devam ettireceğiz'' dedi.


Geri Dön