20 / 04 / 2024

Soyak Yapı 2011'i 2 bin konutluk satışla kapattı! 1 milyar TL ciro yaptı!

Soyak Yapı 2011'i 2 bin konutluk satışla kapattı! 1 milyar TL ciro yaptı!

Geçen yılı, İstanbul'daki Soyak Evostar ve Soyak Bahçe & Bahçe ile İzmir'de Soyak Optimus projelerinden 2 bin konut satarak kapatan Soyak Holding, 2011'de de 1 milyar lira ciro yaptı. Konut projelerini İstanbul ve İzmir'de hayata geçiren Soyak Holding, bu



Soyak 2012'de 100 milyon dolarlık yatırımla Zincirlikuyu'da, üst gelir grubuna hitap edecek 77 dairelik bir rezidans projesine başlayacak. İzmir'deyse Zeytinalanı’nda 250 bahçeli evden oluşan 200 milyon dolarlık bir proje yapacak.

Son altı yılda İzmir'de 4 bin konut inşa eden Soyak'ın elinde bin 500 konutluk daha arsa stoku var. Konut sektöründe Anadolu'ya da açılmak isteyen Soyak'ın Konya, Bursa, Kayseri ve Eskişehir'de arsa arayışları sürüyor. Soyak Holding'in gayrimenkul dışında üç ana faaliyet alanı daha var: Çimento, döküm ve enerji.

Dört hidroelektrik santral (HES) ve bir termik santral lisansına sahip olan Soyak Enerji'nin, halen başvuru sonrası süreçlerinin sürdüğü çok sayıda projesi bulunuyor. Çimentoda, yıllık 2 milyon ton üretim kapasitesi olan Traçim Çimento'nun sahibi. Grup, Trakya Döküm şirketiyle de otomotiv, makine, elektrik, beyaz eşya ve yapı endüstrileri için dökme demir malzemeden ham madde, işlenmiş özel döküm parçaları ve boru ekleme parçaları üretiyor.

Forbes


Geri Dön