29 / 03 / 2024

Soyak’ın Akıllı Yıldızlar projesi 2'nci yılına başladı!

Soyak’ın Akıllı Yıldızlar projesi 2'nci yılına başladı!

Soyak’ın öğrencilerinde enerji tasarrufu bilincini arttırmayı hedefleyen, İstanbul ve İzmir’de 33 devlet okulunda uygulanacak olan ödüllü Akıllı Yıldızlar Enerji Tasarrufu Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi, ikinci yılına yeni okul tanıtımlarıyla başladı.



Soyak’ın enerji verimliliği ve tasarrufunu odağına alan, ödüllü Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi ‘Akıllı Yıldızlar’da ikinci yıl maratonu İstanbul’da devam ediyor. İlk yılında CSR Europe tarafından verilen “Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çözümü Büyük Ödülü’’ ile KSS Türkiye’nin verdiği ‘‘Çevre Alanında Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Çözümü Ödülü’’ne değer bulunan Akıllı Yıldızlar Projesi, ikinci yılına Başakşehir Mehmet Akif Ersoy ve Başakşehir Boğazköy İlkokullarında öğrencilere yönelik yapılan tanıtım toplantılarıyla başladı. Okul tanıtımlarında söz alan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, ‘Akıllı Yıldızlar’ı öğrencilere öğretici hikayeler eşliğinde anlattı.


 


Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk: “Biz bugün harekete geçtik, sizler de birer ‘Akıllı Yıldız’ olacak ve enerji tasarrufu sağlayacaksınız. Biz geleceğimizi size emanet ediyoruz” Akıllı Yıldızlar’ın uygulanacağı okullardaki tanıtımlarda konuşma yapan Soyak Holding Kurumsal İletişim Koordinatörü Fatma Çelenk, çocuklara bugün dünya nüfusunun ne kadar olduğunu sorarak, üstendiklerini görevin önemini vurguladı. Akıllı Yıldızlar Projesi’nin amaçlarını, çocukların anlayacağı şekilde aktaran Çelenk, ‘Biz enerjiyi tasarruf etmezsek; bugün gördüğümüz ağaçları, çiçekleri, sevimli hayvanları ve hatta yaşadığımız dünyayı bile ileride kaybedeceğiz. Çünkü dünyanın bize sunduğu doğal kaynakları tasarruf etmeden kullanıyoruz. Yani biz suyu boşa harcadıkça, doğal kaynak sularımızı da farkında olmadan harcamış oluyoruz… Belki de yirmi yıl sonra yüzecek bir deniz bulamayacağız. Böyle bir şey olmasını ister misiniz? Eğer istemiyorsak, boşa akan musluğu kapatarak, bisiklet kullanarak ve gereksiz ışıkları söndürerek hem kendinize hem de dünyaya yardım etmeye başlıyoruz. Haydi hep birlikte Akıllı birer Yıldız olarak geleceğimizi koruyalım’ dedi.



Okul tanıtımlarında Soyak tarafından okullara hediye edilen “Enerji Köşeleri”nin açılışı da yapıldı. Enerji Köşesi’nin açılışlarında bulunan okul müdürleri; enerji tasarrufu konusunu kendi okullarında hayata geçirdikleri için Soyak yetkililerine teşekkür ettiler. ‘Enerji Köşeleri’nde öğrencilerin uygulamalı olarak öğrenebileceği aydınlatma yöntemlerinden akkor ampuller ve LED ile aydınlatma, rüzgâr türbini ve güneş paneliyle elektrik üretimi, karbondioksit sensörü, otobüs-araba-bisiklet kullanımı, aydınlatma sensörü, ısı yalıtımı, doğal ışıklık, enerji verimli camlar ve küresel ısınma konularındaki maketlerle birlikte, temel mesajları içeren görseller de bulunuyor.


Geri Dön