20 / 04 / 2024

Söylentisi yetti! Marketlerde 70 lira olan ürünler 35 liraya düştü

Söylentisi yetti! Marketlerde 70 lira olan ürünler 35 liraya düştü

Tüketicilerin fahiş fiyatlara karşı önlem alması için Ticaret Bakanlığı’nın mobil uygulamasını kullanması öneriliyor. Son günlerde marketlerde dijital takip sisteminin geleceği söylentisi market reyonlarındaki ürünlerin fiyatlarının yarı yarıya düşmesine neden oldu.



Rekabet Kurumu, fahiş fiyat uyguladıkları gerekçesiyle geçtiğimiz aylarda zincir market ve tedarik şirketlerine yönelik soruşturmasını tamamladı. Kurum, zincir marketler BİM, A101, Migros, Şok ve CarrefourSA ile tedarikçi Suudi sermayeli sıvı gıda şirketi Savola’ya toplam 2 milyar 700 milyon lira para cezası verdi. Söz konusu marketler zamların gerekçesinin kendileri olmadığını piyasada artan girdi maliyetleri nedeniyle ürünlere zam geldiğini kendilerinin de bu zammı raflara yansıtmak zorunda kaldıklarını açıkladı. 

FİYATLAR YARI YARIYA DÜŞTÜ

Marketlerdeki zamlı rakamlardan enflasyon mu sorumlu yoksa marketler mi enflasyonu yükseltiyor tartışması devam ederken reyonlarda fahiş fiyat uygulamasının önüne geçilecek yeni bir dijital takip sistemi kurulacağı öğrenildi. Söz konusu bilginin kamuoyuna yansımasından sonra marketlerdeki ürünlerin fiyatlarında yarı yarıya düşüşler oldu. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön