19 / 04 / 2024

Spil Dağı teleferik ve otellerle turizm merkezi olacak!

Spil Dağı teleferik ve otellerle turizm merkezi olacak!

Manisa 2'nci İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Volkan Tat başkanlığında gerçekleştirildi. Tat, 2015 yılı birinci dönem raporuna göre 2.8 milyar liralık 299 kamu yatırımı projesi belirlendiğini bunların hayata geçeceğini ifade etti.




Manisa 2'nci İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Vali Yardımcısı Volkan Tat başkanlığında gerçekleştirildi. Tat, 2015 yılı birinci dönem raporuna göre 2.8 milyar liralık 299 kamu yatırımı projesi belirlendiğini bunların etap etap hayata geçeceğini ifade etti. Toplantıdada, Spil dağı'na yapılması planlanan teleferik, otel ve spor alanları projesinin 28 Nisan'da ihale edileceği açıklandı. Tat, "Projeler için önceki yıllarda 919 milyon 980 bin TL harcama yapılmış ve toplam 356 milyon 902 bin TL ödenek ayrılmıştır" diye konuştu. 


3 YILDA BİTER 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak da Spil'in cazibe merkezi haline gelmesi için hazırladıkları projelerin hayata geçireceklerini kaydetti. Bayrak, "Spil Dağı Milli Parkı'na yapmayı planladığımız teleferik, oteller ve spor alanları projelerinin ihalesini 28 Nisan 2015 tarihinde yapacağız. Bu proje bittiğinde Manisa için harika bir üst olacak. Projeler, Manisa'ya marka ve turizm şehri olma yolunda kayda değer bir yol kat ettirecek" ifadelerini kullandı. İhaleye çıkacak projeler hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ise, "Teleferik projemizde 6'lı ve 8'li kabinlerle hizmet vermeyi planlıyoruz. İhalenin belli olması ardından teleferik yolunun güzergahı da netlik kazanacak. Projenin 3 yıl içerisinde bitirileceğini planlıyoruz. Teleferik, oteller ve spor alanları projelerimizin tamamı yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olacak" diye konuştu. 


Sabuncubeli'ye milli bütçeden destek 

Tat, birinci dönem sonu itibariyle 70 milyon 129 bin TL ödenekle projelerin 59'unun tamamlandığı vurguladı. Karayolları 4'üncü Bölge Müdür Vekili Baki Çoban ise, Sabuncubeli Tünelleri'yle ilgili son bilgileri aktardı. Çoban, "Sabuncubeli Tüneli'nde gerekli çalışmalar yapılırken, yüklenici firma ekonomik sıkıntılardan dolayı iflasını açıklamıştı. Sabuncubeli Tüneli'nin 2015 yılı yatırım programı kapsamında kısa bir süre içerisinde milli bütçeden ihalesi yapılacak" dedi. 



Habertürk Egeli


Geri Dön