23 / 04 / 2024

Giresun Kulakkaya Yaylası turizm merkezi olacak!

Giresun Kulakkaya Yaylası turizm merkezi olacak!

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl Kulakkaya ve Paşakonağı Yaylası’nda gerçekleştirilen kar festivalinin bu yıl Kümbet’te yapılması planlanıyor. Öte yandan Kulakkaya Yaylası da turizm merkezi olma yolunda ilerliyor.



Giresun’da geçen kış sezonu ilki düzenlenen Kar Festivali’nin bu yılda yapılacağı belirtildi. Festivalin bu yıl Kümbet yaylasında yapılması bekleniyor.

Geçen yıl Bulancak Paşakonağı ve Dereli Kulakkaya yaylalarında yapılan Kar Festivali ilimizin kış turizminde de iddialı olduğunu kanıtlamıştı.

İl içinden il dışından vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen festivalin bu yılda gerçekleştirilmesi için yetkililer harekete geçti.

Kar Festivali’ni bu yıl Kümbet yaylasında yapmayı planladıklarını ifade eden Vali Hasan Karahan, Giresun’un her mevsim farklı bir destinasyonuna sahip olduğunu ifade etti.

Son yıllarda özellikle Körfez ülkelerinden gelen Arap turistlerin ilimize büyük ilgi gösterdiğini vurgulayan Vali Karahan, “turizm çeşitliliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Geçen yıl ilkini yaptığımız ve beklentilerimizin üzerinde ses getiren kar festivalini bu yılda gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnanıyoruz ki, Giresunlarında sahip çıkmasıyla ilimiz yaz-kış turizmden istenilen payı alacak” şeklinde görüş belirtti.


KULAKKAYA’NIN POTANSİYELİ YÜKSEK

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, Kulakkaya Yaylası’nın kısa bir süre içerisinde Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinin kış turizminin en önemli merkezlerinden biri haline geleceğine inandıklarını söyledi.

Önal, yeryüzünün cennet köşelerinden biri olarak nitelendirdikleri Kulakkaya Yaylası’nın, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca turizm merkezi ilan edildiğini belirtti.

Yaz aylarında eşsiz doğası ve güzellikleri bakımından turizm hareketliliğinin canlı olduğu bölgenin, son yıllarda kış turizminde cazibe merkezi haline gelmeye başladığını ifade eden Önal, “Son yıllarda Kulakkaya Yaylası’nın kış turizmine kazandırılması için hızla çalışma başlattık. Bölgede altyapı eksikliklerini gideriyoruz. Bunun yanı sıra tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Bir kaç yıldır süren çalışmalarımız sonucu Kulakkaya, kış turizminde önemli mesafeler aldı” dedi.

Önal, gelecekte yaylanın Avrupa’nın en önde gelen turizm merkezlerine rakip olacağına inandıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Kulakkaya Yaylamız, yazın başka, kış döneminde başka güzel. Biz kış aylarındaki turizm hareketliliğinin, yaza göre daha fazla olacağına inanıyoruz. Çünkü buralar Avrupa’nın önde gelen kış turizm merkezlerine rakip olacak düzeyde. Hatta oralardan daha güzel. Kulakkaya Yaylamız buralara rakip. Önümüzdeki yıllarda kayak merkezlerinin oluşturulmasıyla yaylalamız Giresun ve Doğu Karadeniz bölgesinin kış turizminin en önemli merkezlerinden biri haline gelecektir.”

Türk halkını Kulakkaya Yaylası’na davet eden Önal, “Gelin bu güzellikleri birlikte yaşayalım. Özellikle bölgemizdeki insanlar başta olmak üzere Türk halkının Avrupa’daki merkezlere gitmelerine gerek yok. Kulakkaya Yaylası da oralar kadar güzel, oralar kadar turizm potansiyeline sahip” ifadesini kullandı.


Giresun Işık Gazetesi


Geri Dön