25 / 04 / 2024

Spine Tower'da kiralamalar devam ediyor!

Spine Tower'da kiralamalar devam ediyor!

Soma'da 301 madenciye mezar olan ocağı işleten şirketin işleri tıkırında... Kısa süre önce 'Para yok' deyip 2 bin 800 işçiyi çıkaran holdingin Maslak'taki rezidansında kiralama başladı.



SOMA'DAKİ ölüm madeninde hayatta kalıp yine yer altına inen 2 bin 800 işçi geçen haftalarda cep telefonlarına gelen SMS’lerle işten çıkartıldıklarını öğrenmişti. Madencileri, 'Parasal sıkıntı yaşandığı' gerekçesiyle işten çıkaran şirketin İstanbul Maslak'taki dev rezidansında ise çalışmalar sessiz sedasız yürüyor. Fazladan yapılan inşaatla 1 milyar dolarlık rant sağlayan şirket, mahkeme sürecinin devam etmesine rağmen Spine Tower'da ofis satışlarına ekim ayı sonunda start verdi. Rezidansların metrekare satış fiyatları 4 bin dolardan başlıyor. 


'ZATEN HER ŞEY KILIFINA UYDURULMUŞ' 


Spine Tower’ı mahkemeye taşıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, "Holding, Şişli Belediyesi’nden iskanı aldıktan sonra önünde başka engel kalmadı. İnşaatta çok sayıda fazlalık var ancak her şey kılıfına uydurulmuş" dedi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şöyle konuştu: Burası Şişli zamanında iskan almış. Her şey yasalara uydurulmuş. İş bize geldiğinde yapacağımız bir şey kalmamıştı... 


Metrekaresi dört bin dolardan başlıyor


47 katlı Spine Tower projesinde rezidansların satışı 4 bin dolardan, kiralık ofislerin metrekare fiyatı ise 30 dolardan başlıyor. Normalde 50 bin 615 metrekarelik inşaat emsali bulunan 191 metrelik yapıda, 145 bin metrekare inşaat iskan edildiği ortaya çıktı. 


Akşam


Geri Dön