19 / 04 / 2024

SSK-Bağ-Kur ve Emekli aylığı maaşları değişiyor!

SSK-Bağ-Kur ve Emekli aylığı maaşları değişiyor!

Emekliler senede iki kez zamlı maaşlarına kavuşuyor. Yıl başında ve yıl sonunda verilen zamlarla birlikte emeklilerin gelirlerinde artış meydana geliyor. 2022 yılına ilişkin emeklilerin maaşlarını ne kadar olacağına dair haberler de gelmeye başladı.



Emekliler senede iki kez olmak üzere zamlı maaşlarını ceplerine koyuyor. Her sene yapılan zamlarla birlikte emeklilerin de gelirleri artmış oluyor. 2022 yılına yönelik emekli maaşların ne kadar olacağına yönelik haberler de gelmeye başladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli aylığı üzerinden maaş alan milyonlarca emeklinin  maaşlarında artış gerçekleşecek. olacak. Bilindiği üzere enflasyon farkları maaşlara yansıtılıyor.

A Haber'de yer alan habere göre; her sene enflasyon farkları maaşlara yansıtılıyor: Emekliler yılda iki kez yapılan bu zamlarla rahat bir nefes alıyor. Emeklilerin maaşlarını enflasyona karşı korumak için yapılan zamlarla emeklilerin gelirleri her yıl artıyor. Enflasyon oranına göre değişen maaş artışları için hesap açma süresi çoktan başladı. 2000 yılı, SSK, Bağ-Kur ve Emeklilik'ten maaş alan emekliler için çok kritik. Rica etmek; Emeklilerin 2022'de alacağı maaşın son tahminleri!

Emekliler yeni yıla maaş artışıyla başlayacak. 2021 yılının ikinci yarısında enflasyon rakamına göre yapılacak zam için şimdiden tahminler yapıldı. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de Ocak ayında zam yapılması bekleniyor. Memur emeklileri için yüzde 5 zam ve bu yılın ikinci 6 ayında enflasyonun yüzde 3'ü aşması durumunda fark yansıtılacaktır.

2021'in ikinci yarısında Merkez Bankası enflasyon rakamlarını yüzde 14,1 olarak tahmin etmişti. Bu tahmin için enflasyonun yüzde 5,21'e çıkması gerekiyor. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin artış oranının yüzde 5,21 olması bekleniyor.

Geçen ay sendikalar ve hükümet memurlar ve emekliler için masaya oturdu.  Alınan kararların ardından her iki taraf da anlaşmaya vardı. Emekli memurlara 2,21 puanlık enflasyon farkı uygulanacak. Ayrıca yüzde 5 toplu sözleşme zammı ve yüzde 2,21 enflasyon farkı ile Ocak ayında memur artışı yüzde 7,21'e ulaşacak.

SSK-Bağ-Kur ve Emekli aylığı maaşları değişiyor!

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tahminler gerçekleşirse, emekli maaşları şöyle olacak:

2000'den sonra emekli olan SSK'lı vatandaşın maaşı 1626 liradan 1711 liraya çıkacak.

2000'den önce emekli olan SSK'lı vatandaşın maaşı 2624 liradan, 2760 liraya yükselecek.

Esnaf ise 2350 lira olan emekli maaşı, 2472 liraya; çiftçiler 1867 liradan 1964 liraya  yükselecek.

En düşük memur emeklisi olan 3275 liralık maaş ise ocak ayında 3512 liraya çıkacak.

Emekliye müjde! 2.000 TL ek gelir fırsatı!

Ek gösterge artışı: Emekliye 1000 lira zam!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön