28 / 03 / 2024

SSK ve Bağ-kur aylık ödemeleri için flaş karar! Mağduriyet gideriliyor!

SSK ve Bağ-kur aylık ödemeleri için flaş karar! Mağduriyet gideriliyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, SSK ve Bağ-Kur aylık ödemelerinin, resmi tatil ya da hafta sonuna denk gelse bile gününde ödeneceğinin bilgisi paylaşıldı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK ve Bağ-Kur'un aylık ödemelerinin resmi tatil veya hafta sonuna denk gelse dahi zamanında ödeneceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemelerde yeni düzenlemeye gidildiği belirtildi.

SSK ve Bağ-kur aylık ödemeleri için flaş karar! Mağduriyet gideriliyor!

Sputniknews'de yer alan habere göre;  Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğe göre, aylık ödemelerin resmi tatil ya da hafta sonuna denk gelse bile zamanında ödeneceği ifade edilen açıklamada, "SSK ve Bağ-Kur kapsamındaki aylık ödemeler, cumartesi gününe rastlaması halinde cuma, pazar gününe rastlaması halinde ise pazartesi ödenmekteydi. Resmi tatil olan 23 Nisan ve 19 Mayıs günlerine rastlayan ödemeler de yine bir sonraki gün ya da bir önceki gün ödenmekteydi" bilgisi paylaşıldı.

SSK ve Bağ-kur aylık ödemeleri için flaş karar! Mağduriyet gideriliyor!

Yönetmeliğin 69. maddesinde yapılan değişiğe göre 1 Ocak'tan itibaren hafta sonu ya da resmi tatile denk gelen aylık ödemelerin aynı gün ödenmesi imkanının getirildiği belirtilen açıklamada, böylelikle sigortalı ve hak sahiplerinin ödeme günü konusunda yaşadıkları sorunların ortadan kalktığı belirtildi. 

Emeklilik ile ilgili kritik karar! SGK, SSK, Bağkur, Emekli Sandığı hepsini ilgilendiriyor! Resmen değişti!

Bitcoin 2022'de rekora ulaşacak!

Dolar Mart’ta 9.5 TL’ye mi düşecek?

Altın fiyatları tırmanışa geçti!

2022'de emlakta ne prim yapacak? Ne prim yapmayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön