24 / 04 / 2024

Star Medya'nın Fettah Tamince'ye devrine izin verildi! Fettah Tamince kim?

Star Medya'nın Fettah Tamince'ye devrine izin verildi! Fettah Tamince kim?

Rekabet Kurulu, Star Medya Yayıncılık, Star Medya Ajans, Star Matbaacılık, Dinamik Radyo şirketlerinin her birinin hisselerinin yüzde 50'sinin Fettah Tamince'ye devrine izin verdi. Tamince, 3 ay sonra medyaya geri döndü.



Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık AŞ, Dinamik Radyo Televizyon AŞ'nin yüzde 50 hissesinin Fettah Tamince'ye devredilmesi işlemine izin verildi.


Tamince geçen yıl Star Medya'nın yüzde 50'sini sattığı SOCAR Grubu'ndan aynı miktarda hisseyi geri alarak medyaya dönmüş oldu.


Önce sattı, 3 ay sonra geri aldı!


Star Medya Grubu, 2009 yılında Fettah Tamince tarafından Ethem Sancak'tan satın alınmıştı.

2013 Nisan ayında Star Medya Grubu sayısı için Azeri Socar ile masaya oturup, grubun yüzde 50'sini satan Rixos Grubu Başkanı Fettah Tamince, bu yılın mayıs ayında da grupta kalan yüzde 50 hissesini işadamı Ethem Sancak'a satarak medyadan çıkmıştı.

Fettah Tamince, o dönem The Wall Street Journal Türktiye'ye yaptığı açıklamada 'Medya sorunlu değil ama sorumluluk isteyen bir sektör. O alana çok zaman ayırmak, konsantre olmak gerekiyor. Bundan sonra en azından kısa vadede medyaya girmeyi düşünmem" açıklamasını yapmıştı.

Ancak kısa bir süre sonra sürpriz bir kararla medya sektörüne geri döndü!

Fettah Tamince, Rekabet Kurulu'nun bugün onayladığı satış işlemiyle, Mayıs ayında şirketteki hisselerini Ethem Sancak'a satarak çıktığı medya sektöründen 3 ay ayrı kalmış oldu. 

Tamince ayrıca geçen yıl Star Medya'nın yüzde 50'sini sattığı SOCAR Grubu'ndan aynı miktarda hisseyi 15 ay sonra geri alıp medyaya dönmüş oldu.

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, AA'ya yaptığı açıklamada, SOCAR Türkiye olarak, yürütmekte oldukları projelerin büyüklüğü nedeniyle medyaya hak ettiği ölçüde yoğunlaşamadıklarını belirtmişti.

"Star Medya Gurubu'ndaki yüzde 50 hissemizi Sayın Fettah Tamince'ye devretmek üzere görüşmelere başladık" ifadelerini kullanan Yavuz, görüşmeleri olumlu sonuçlanırsa bu devri gerçekleştirerek SOCAR Türkiye olarak medyadan çıkacaklarını vurgulamıştı.

Yavuz, "SOCAR Türkiye olarak, yürütmekte olduğumuz projelerin büyüklüğü nedeniyle medyaya maalesef hak ettiği ölçüde yoğunlaşamadık. Bu yatırımın iş planlarımız ile direkt ilişkisi anlamında bu aşamada çok anlamlı olmayacağı kanaatine vardık. Başlayan süreç olumlu sonuçlanırsa portföyümüzde olan Türkiye ekonomi tarihinin en önemli ve en büyük projelerine daha fazla odaklanabileceğiz." açıklamasını yapmıştı.


Fettah Tamince kim?


Fettah Tamince, 1972 yılı Van, Çaldıran doğumlu. İlköğretimini Çaldıran İlkokulu’nda tamamlayan Fettah Tamince, bugün Sembol İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı.


İlkokul eğitimden sonra, eğitimine Antalya ve Almanya’da devam eden Fettah Tamince, ilk ticari girişlimlerine üniversite yıllarında başladı. 


Fettah Tamince’nin sahibi olduğu şirketlerin faaliyet ve yatırım alanları bugün, turizm, otel yatırımları ve işletmeciliği, inşaat, enerji, gayrimenkul, medya ve eğitim gibi çeşitli sektörleri kapsıyor.


Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya'da projeler hayata geçiren Fettah Tamince, ilk 5 yıldızlı lüks oteli olan Labada Oteli 2000 yılında Antalya Çamyuva’da denize sıfır konumdaki alanda 180 odalı inşa etti.


2001 yılında ise ilk Rixos Oteli’ne Ukraynalı işadamı arkadaşıyla başladı. İnşaatı 8 ayda bitirerek hizmete açtı.


Fettah Tamince, bugün 11’i Türkiye’de, 3’ü Kazakistan’da, Ukrayna, Libya, İsviçre, Mısır, Birleşik Arap Emirlik’lerinde iki ve Hırvatistan’da 1’er tane olmak üzere toplam 21 otel işletiyor.


2000 yılından beri faaliyet gösteren Sembol İnşaat'ın Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya başta olmak üzere pek çok otel, eğlence, sanat, alışveriş, spor, medya ve kongre merkezleri, camii, kütüphane, üniversite gibi projede imzası bulunuyor.


Sembol İnşaat projeleri...


Rixos Otel, Mriya 5 star Resort Hotel, Nursultan Nazarbayev University Stage II – Phase 1, Astana Library, Alupka Villas, Gorky Gorod Entertainment & Shopping Center, Gorky Gorod Sberbank Guest House, Astana National Military Academy_ Stage 1, Khan Shatyr Residences, Antalya Theme Park ve Dream of Phaselis.


Geri Dön