25 / 04 / 2024

Star Rafinerisi 5 milyar dolarlık tutar ile en büyük yatırım!

Star Rafinerisi 5 milyar dolarlık tutar ile en büyük yatırım!

Socar'ın Petkim Yarımadası'nda, Singapur'daki Jurong Adası'nı model alarak kuracağı 'Value-Site' projesinin en önemli ayağını oluşturacak Star Rafinerisi'nde proje ana müteahhitlik çalışmaları için ihale süreci yıl sonunda tamamlanıyor...



Kimyasal endüstri ve enerji parkının dünyadaki en başarılı uygulaması olarak gösterilen Singapur'daki Jurong Island'ı model alarak, 'Voule-Site' vizyonu ile Petkim Yarımadası üzerinde rafineri-petrokimya-enerji-lojistik entegrasyonu ile Avrupa'nın en büyük ve Türkiye'nin ilk endüstri parkını oluşturacak olan Socar Türkiye, entegrasyonunun rafineri, enerji ve lojistik ayaklarını oluşturan rafineri, liman ve enerji santralinde hızla yol alıyor. 

Yaklaşık 5 milyar dolarlık tutarıyla Türkiye'de tek noktaya yapılacak en büyük yatırım olma özelliğini kazanacak Star Rafinerisi'nde teknik ihale süreci tamamlandı. Uluslararası 3 konsorsiyumun teklif verdiği ihalede, ticari teklif sürecinin Aralık ayında tamamlanması ve 2013 Ocak ayında da işi yüklenecek konsorsiyumun açıklamasının ardından yıl ortasında da projenin fiilen başlamış olması hedefleniyor.


Geri Dön