24 / 04 / 2024

Steelife, Gabon'daki yeni projesini dört ayda tamamlayacak!

Steelife, Gabon'daki yeni projesini dört ayda tamamlayacak!

Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor. Steelife, projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.



Hafif çelik yapı sektörünün önde gelen markalarından Steelife, yurtdışındaki projelerine yenilerini ekliyor. Geçen yıl Gabon’da 564 konutluk kentsel dönüşüm projesini gerçekleştiren Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı için yapılan araştırma ve eğitim merkezini inşa ediyor. Steelife, projeyi 4 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedefliyor.


Türkiye’deki ilk hafif çelik yapı sistemli binayı kuran Steelife, Orta Afrika ülkelerinden Gabon’da yeni bir projeye daha imza atıyor.


Gabon’da ANGT tarafından yürütülen ve Ulusal Kalkınma Planı’nın en önemli ayaklarından biri olan kentsel dönüşümün ilk projesini gerçekleştiren Steelife, şimdi de Gabon Uzay Araştırmaları ve Gözlem Ajansı (AGEOS) için bir araştırma ve eğitim merkezi inşa ediyor. Orta Afrika’nın sürdürülebilir kalkınması için uydu verileri kullanılarak araştırma ve eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği bina sadece dört ayda tamamlanacak.


AGEOS için yapılan araştırma ve eğitim merkezinin inşasına başladıklarını söyleyen Steelife Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, şantiyeyi Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba’nın da ziyaret ettiğini anlattı. Cumhurbaşkanı Ondimba’ya Steelife ve hafif çelik yapı sistemi hakkında bilgi verdiklerini, sistemin avantajlarından bahsederek projenin çok kısa bir süre içerisinde nasıl tamamlanacağını aktardıklarını belirtti. Bülent Aydın, projenin Gabon’un başkenti Libreville’ye 20 km uzaklıkta yer alan Nkoltang şehrinde inşa edildiğini belirterek, “Projeyi anahtar teslim olarak dört ay içinde tamamlamayı planlıyoruz. Geçen yıl Gabon’un Kalkınma Planı’nın ilk toplu konut projesi olan Angondje’de altı ay gibi kısa bir sürüde 564 konutluk yaşam alanını kurduk. Şimdi yeni bir projeyi daha üstlendik. Yine çok kısa bir sürede projeyi bitireceğiz” dedi.




Geri Dön