18 / 04 / 2024

Sterlin, Kraliçe Elizabeth ile beraber öldü!

Sterlin, Kraliçe Elizabeth ile beraber öldü!

İngiltere'de sular durulmuyor! Geçtiğimiz günlerde İngiliz sterlini, Amerikan doları karşısında 20 senenin en düşük seviyesine geriledi.



İngiltere'de sular durulmuyor! Geçtiğimiz günlerde İngiliz sterlini, Amerikan doları karşısında 20 senenin en düşük seviyesine geriledi. Sterlin yerin dibine girdi. Hatta bazıları, "Elizabeth bunu görse kesin yeniden ölürdü" ifadelerini kullandı. İngiltere de son zamanlarda büyük bir kriz yaşanıyor. Enerji yoksunluğu ile boğuşan İngiltere'de enflasyon da 40 senenin zirvesine ulaştı.

İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng’in geçen hafta 50 senenin en büyük vergi kesintisine gidileceğini duyurmuştu. Bu açıklama sonrası sterlinde değer kaybı hız kazanmıştı.

Sterlin, Kraliçe Elizabeth ile beraber öldü!

Vergi indirimi kararının kamu maliyesine zarar vereceğine dikkat çekilirken, özellikle Avrupa genelinde yaşanan enerji krizinin etkisiyle beraber İngiltere’de ekonomik resesyon görülebileceği ihtimali giderek yükseliyor. Bu durum sterlinin rekor seviyelere ulaşmasına neden oldu.

Sterlin/dolar paritesi pazartesi günü 1.03 seviyesine kadar gerileyerek 20 yılın en düşük seviyesini test etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön