29 / 03 / 2024

STFA Kuveyt'te 486 milyon dolarlık liman projesi aldı!

STFA Kuveyt'te 486 milyon dolarlık liman projesi aldı!

STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'te Liman Genişletme ve Servis Limanları inşaatı ihalesini kazandı. Proje STFA!nın Kuveyt'teki ilk projesi...



 Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden olan STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'te Liman Genişletme ve  Servis Limanları inşaatı ihalesini kazandı. 486 milyon dolar değerindeki proje STFA'nın Kuveyt'teki ilk projesi olma özelliğini taşıyor.


Türkiye Cumhuriyeti'nin en eski ve önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak Türk taahhüt sektörüne öncülük eden STFA İnşaat Grubu, Kuveyt'teki ilk projesini aldı. Kuveyt Oil Company tarafından ihale edilen, 486 milyon dolar değerindeki proje, Al Sabahiya bölgesinde yeni bir servis limanı inşası ve Arap Körfezi'ndeki Al Ahmedi Limanı'nın kapasitesinin genişletilmesini kapsıyor. Projenin 38 ayda tamamlanması hedefleniyor.


Kuveyt'in 32 km güneyinde Al Sabahiya bölgesindeki proje, Kuzey ve Güney olarak iki ana kısımdan oluşuyor. Proje kapsamında Deniz İşleri (Denizde tarama, Mendirekler, Bloklu Rıhtımlar, Pontoonlar, Ship Lift Sistem), Üst Yapı Bina ve Çevre Düzenleme İşleri, Elektrik İşleri, Mekanik İşleri ve ICT Sistemleri (Marine and Building Management Sistemleri, Telekomünikasyon Sistemleri) bulunuyor.


Konuyla ilgili bir açıklama yapan STFA İnşaat Grubu Başkanı Mustafa Karakuş "Kuveyt Servis  Limanı İnşaatı STFA İnşaat Grubu için 2013 yılının ilk projesi oldu. İhale teklifimizi Kasım 2012'de sunmuş ve birinci olduğumuzu öğrenmiştik. 29 Ocak'ta da ihaleyi kazandığımızın haberini aldık. Bu proje, Kuveyt'te yapacağımız ilk işimiz olmasının yanında, Ortadoğu'nun en önemli petrol kuruluşları olan Saudi Aramco ve Qatar Petroleum'dan sonra Kuwait Oil Company (KOC)'nin de müşterilerimiz arasına girmesiyle de önemli bir kilometre taşı olacaktır. 75. yılımızı kutladığımız 2013 yılına yeni bir proje haberi ile başlıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. 2013 yılında 1.5 milyar dolarlık iş hacmine ulaşma hedefimizin ilk adımını atmış olduk" dedi.


DÜNYA


Geri Dön