19 / 04 / 2024

Suadiye'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

Suadiye'de 7.5 milyon TL'ye icradan satılık dubleks daire!

İstanbul Anadolu 22. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Suadiye Mahallesi, 1091 ada 154 parselde yer alan 243 metrekare dubleks daireyi 7 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...



İstanbul Anadolu 22. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul ili, Kadıköy ilçesi, Suadiye Mahallesi, 1091 ada 154 parselde yer alan 243 metrekare dubleks daire 7 milyon 500 bin TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 13 Şubat 2020 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C.İSTANBUL ANADOLU 22. İCRA DAİRESİ
2018/1127 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Kadıköy İlçe, 1091 Ada, 154 Parsel, SUADİYE Mahalle/Köy, -/11/- (Bağ.Böl. No:31) Nolu Bağımsız Bölüm 11/05/2006 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli, İmar Planı, plan notu ve lejant değişikliklerine göre, maxTAKS: 0,35 maxKAKS:2,07, Hmax:15 kat, yapılanma şartlarında ayrık nizam konut alanında kalmaktadır.Binada toplam 31 adet bağımsız bölüm vardır. Satışa konu 31 nolu bağımsız bölüm ise, mimari projesine göre bina girişinin sağ arka cephesinde konumludur. Bağımsız bölümün 11.kat alanında, hol, antre, mutfak, salon, dört adet oda, iki adet banyo, wc ve tesisat balkonu mahalleri bulunmakta ve net 123 m2, brüt 140 m2 inşaat alanlı, içten merpene bağlantılı çatı arasında ise oda ve teras mahalleri olan ve teras hariç net 8 m2, brüt 9 m2 inşaat alanlı olmak üzere toplam 131 m2 net, 149 m2 brüt inşaat alanlıdır. Mahallinde yapılan incelemede taşınmazın normal katta kısmen kat bahçesi ve aydınlığa çatı arasında ise çatı ortak alanına doğru büyütüldüğü tespit edilmiştir. Yerinde yapılan incelemede hol, antre mutfak salon üç adet oda iki adet banyo ve kiler mahalleri bulunmakta ve net 143 m2 net, 160 m2 brüt alanlı, içten merpenle bağlantılı çatı arasında ise oda, iki adet banyo, açık mutfaklı salon ve teras mahalleri bulunmakta, net 100 m2 brüt 114 m2 alanlı olmak üzere toplam 37 m2 teras hariç net:243 m2, brüt 274 m2 alanlıdır. Sözkonusu büyümelerle ilgili 3194 sayılı imar kanunun geçici 16.maddesi uyarınca yapılacak işlemler ile usul ve esaslar incelendiğinde bina ortak alanlarında yapılan büyümeler ile ilgili yapı kayıt belgesi düzenlense de geçersiz olacağı tespit edilmiştir. Binanın bağımsız bölümün inşasında 1.sınıf malzemeler kullanılmıştır.Bağımsız bölümün ıslak zemin döşemeleri mermer görünümlü seramik malzemeyle salon ve oda zemin döşemeleri lamine parke malzemeleriyle kaplanmıştır. Mutfak ve banyo vitrifiye malzemeler ve ankastre tamdır. Bağımsız bölümün çatı arası ve normal kattan iki ayrı girişi vardır. Banyolarda hilton lavabo klozet ve duşa kabin bulunmaktadır. Pencerelerde otomatik panjur bulunmaktadır. Merkezi sistemli pay ölçerli kaloriferli ısınma türü vardır. Binanın çift asansör tesisatı vardır. Özel güvenlikli sitenin kapalı otoparkı açık yüzme havuzu sauna fitness gibi sosyal donatı alanları mevcut olup, belediye altyapı hizmetleri ve ulaşım imkanı olumlu özellikte olan parseldir. Tüm bu tespitler bilirkişinin kanaati olup, ihaleye girecek olanların bir taşınmaz satın alan kimsenin göstermesi gereken basireti ve özeni göstermesi, gerekli araştırmaları yapmaları hususundaki sorumluluk kendilerine aittir. Ayrıca taşınmazı satın alan kimseler, ihale gününden itibaren İİK 131.madde gereği masrafını ödemek kaydıyla taşınmazın durumunun tespitini isteyebilirler. Bütün ihale süreci boyunca, ihale ve icra takip dosyasını etkileyebilecek her türlü gelişmenin ilgilisince dosyaya bildirilmesi gerekir. Bu hususta sorumluluk ilgilisine aittir.
Adresi : Suadiye Mah. Hamiyet Yüceses Sk No:20 Kadıköy / İSTANBUL
Yüzölçümü : 243 m2
Arsa Payı : 408852/17477424
Kıymeti : 7.500.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir
1. Satış Günü : 13/02/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
2. Satış Günü : 12/03/2020 günü 14:00 - 14:05 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 2 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
İİK 9.maddesinin açık hükmü ve satış şartnamesinde gerekçesi detaylı şekilde açıklandığı üzere;
İhaleye fiziki olarak katılmak isteyenlerin teminat bedelini T. Vakıflar Bankasının TR**********************52 nolu hesabınaalıcı ismi: İstanbul Anadolu 22.İcra Dairesi, Açıklama: "Dosya No: 2018/1127 TLMT/ İhale Teminat Bedeli" şeklinde ve ihale katılımcısının kimlik ve/veya vergi numarası belirtilmek suretiyle yatırmaları ve dekontunu ibraz etmeleri gerekmektedir. İhale teminat bedelinin ihale anında icra dairesi hesabına yansıması ve doğru kimlik ve dosya bilgilerinin yazılmasına ilişkin sorumluluk ihale katılımcısına aittir.
Yukarıda yazılı açıklamalar doğrultusunda ihaleye katılanlardan FİZİKİ OLARAK NAKİT TEMİNAT KABUL EDİLMEYECEK, banka hesabına yeterli teminatı depo etmeyenler ihaleye iştirak EDEMEYECEKLERDİR.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/1127 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.09/12/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön