26 / 04 / 2024

Suadiye'de 7.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Suadiye'de 7.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli Kadıköy İlçesi Suadiye Mahallesi 86 pafta 41 parseldeki arsayı 7 milyon 900 bin TL'ye icradan satıyor...



İstanbul Anadolu 19. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İli Kadıköy İlçesi Suadiye Mahallesi 86 pafta 41 parseldeki 524,50 metrekare alanlı arsa 7 milyon 900 bin TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 1 Kasım 2019 tarihinde saat 15:50'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. İSTANBUL ANADOLU 19. İCRA DAİRESİ
2018/908 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
( KADIKÖY İLÇESİ SUADİYE MAHALLESİ 350 ADA 41 PARSEL SAYILI TAŞINMAZ ÖZELLİKLERİ )
Kadıköy Tapu Sicil Müdürlüğünün 24/12/2018 tarihli kaydında;
İstanbul İli Kadıköy İlçesi Suadiye Mahallesi 86 pafta 41 parsel sayılı 524,50 m2 alanlı arsa vasıflı ana taşınmaz satışa çıkarılmıştır. Kadıköy İlçesi , Suadiye Mahallesi EthemEfendi Cad. Nurettin Berkol Sk. No:40 adresinde bulunan yapının kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapı şerhi dolayısıyla yıkıldığı tapu kaydında arsa vasıflı taşınmaz olduğu veyola cepheli olmadığı görülmüştür.
Kadıköy İlçesi , Suadiye Mahallesi EthemEfendi Cad. Nurettin Berkol Sk. No:40 adresinde arsa vasıflı taşınmazın değerlendirilmesine etki eden faktörler ise ;
a)Gelişmiş bölgelerde yer alması ve belediye hizmetlerinden yararlanma durumu ,
b)Ulaşım Kolaylığı,
c) Ana arter üzerinde olması , Alışveriş merkezi , Okullar , Hastaneler , Kamu binaları ve donatı alanlarına uzak veya yakınlığı,
d) Taşınmazın konumu , imar durumu ,
e) Parselin yola mahreci olmaması , dolayısıyla komşu parsellerle birleşmeden tek başına yapılaşmaması
f)Yapının riskli yapı şerhi olup , kentsel dönüşüm kapsamında yıkılmış olması,
İmar Durumu :
Kadıköy Belediye Başkanlığı , Plan ve Projeler Müdürlüğünün 14/12/2018 tarih ve 97885 sayılı yazısında ;Kadıköy İlçesi Suadiye Mahallesi 86 Pafta 350 Ada 41 Parsel sayılı taşınmaz , 1/1000 ölçekli 11/05/2006 tastik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatları ve lejant değişikliğine göre en çok 15 Kat, TAKS:0,35 KAKS:2,07 ayrık nizam yapılanma şartlarında konut alanında kalmaktadır. 21 parsel kısmen yol alanında , 41 parsel yola mahreçsizdir.30/04/2014 tarihli , 10.İdare Mahkemesinin kararı ile 21 ve 82 parseller arasındaki 3m’lik yol iptal edilmiş , Belediye Başkanlığımızca temyiz edilmiş ancak Danıştayca anılan kararın onanmasına karar verilmiştir. Bu mahkeme kararına göre Suadiye Mahallesi , 86 Pafta 350 Ada 21 ve 82 Parsel ile kadastral boşluğa ilişkin başkanlığımızca planlama çalışmalarına başlanmıştır. Plan onaylandıktan sonra 41 parselin mahreci bulunmadığından , bitişik parsellerle birlikte incelenerek uygulama yapılabilecektir.
Kıymeti : 7.900.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler :Beyan: 6306 sayılı yasa gereği ‘’riskli yapı ‘’ şerhi olup ( yerinde bina yıkılmıştır.) % 40 hissesinde kat karşılığı inşaat hakkı ( Diamond Grup İnş San ve Tic Ltd Şti lehine) Komşu 40 parsel aleyhine 156m2’lik kısımda mürür hakkı ( geçit hakkı ) Şerhler bölümünde ; icrai haciz ,ihtiyati haciz , ipotek şerhi bulunmaktadır.
1. Satış Günü : 01/11/2019 günü 15:50 - 16:00 arası
2. Satış Günü : 06/12/2019 günü 15:50 - 16:00 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/908 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.23/08/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön