19 / 04 / 2024

Ankara İvedik OSB'de 7.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara İvedik OSB'de 7.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara 19. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle İvedik OSB 19489 ada, 3 parseldeki arsayı 7 milyon 118 bin 200 TL'ye icradan satıyor...



Ankara 19. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından  Ankara  İli, Yenimahalle İlçesi, İvedikköy-İmar Mahallesi 19489 ada, 3 parselde yer alan İvedik OSB'deki arsa 7 milyon 118 bin 200 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 18 Eylül 2019 tarihinde saat 10:20'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C. ANKARA 19. İCRA DAİRESİ
2016/16864 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri : 
Ankara İl, Yenimahalle İlçe, 19489 Ada, 3 Parsel, İVEDİKKÖY-İMAR Mahallesi Boş Arsa:
Taşınmazın Özellikleri:
Arsa 19489 ada 3 parseli teşkil etmekte olup Melih Gökçek Bulvarı, 1520 ve 1521. Caddelere Cephelidir. JCB SİF İş Makineleri Binasının bitişiğindedir. Bölgede imar uygulaması yapılmış, imar yolları açılmış, imarlı yapılaşmalar tamamlanma aşamasına gelmiştir. İvedik Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer almakta olup her türlü alt yapı ve belediye imkanlarından yararlanmaktadır. 17.03.2019 tarihinde Yenimahalle Belediyesi Resmi Web Sitesinden alınan bilgilere göre onaylı imar planı kapsamında TAKS: 0.55, KAKS: 0.70 m. olan, yapı yaklaşım sınırı 1521.Caddeden 10 m. diğer cephelerden 7 m. olan Sanayi Tesis Alanı kullanımında kaldığı anlaşılmıştır. Arsa batısından JCB SİF İş Makineleri Binasının bulunduğu imar parseline, Kuzeyinden 1521, Doğusundan 1520, Güneyinden ise Melih Gökçek Bulvarına cephelidir.Arsa yol seviyesinden biraz yüksekte ve düz bir topoğrafik yapıya sahiptir. Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi 07 Eylül 2017 tarih ve 745 Muhabere sayılı yazıların ekinde sunulan, İvedik Organize Küçük Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkül Protokolu 6.maddesinde yer alan sektör gruplarında faaliyet gösterenler iştirak edebilirler. Yazıları uyarınca ihaleye iştirak edecek katılımcıların aşağıda belirtilen sektör gruplarında iştigal etmeleri halinde ihaleye katılımları sağlanacaktır. Satışına karar verilen taşınmaz İOSB'de bulunmaktadır.
SEKTÖR GRUPLARI;
Deri mamülleri, Konfeksiyon, Mobilya, Marangoz, Madeni Eşya Makina, Yedek Parça, Dokuma, Tekstil, Soğuk Demir, Soğutmacı, Döküm, Plastik ve Kauçuk malzeme, Elektrolize, Metal kaplama, Matbaacılık, Nalburiye, Elektrikli cihazlar ve Elektronik Oto Tamiri, Ticaret, Depolama, İmalat Hizmeti vb.
TEMEL ŞARTLAR;
MADDE: 102 (1) İOSB'de arsa tahsisi için, kurulacak tesislerde aşağıdaki şartlar aranır.
A- Yer seçimi aşamasında getirilen kısıtlamalara uygun talepte bulunulması,
B- Kuruluş protokolünde belirlenen sektör sınıflamasına uygun tesis olması,
C- Kullanılacak elektrik, su ve diğer alt yapı ihtiyaçlarının İOSB'nin sağlayabileceğinden fazla olmaması,
Ç- İOSB' lerde kurulamayacak tesis tanımlamasının içinde olmaması
İvedik organize sanayi bölgesi kuruluş protokolü dosyamızda mevcut olup, ihaleye katılmak isteyen kişilere bir örneği istenildiği takdirde masrafı verilmek koşulu ile ilgililere verilecektir. İhaleye katılanlar Organize sanayi bölgeleri kanunun ve uygulama yönetmeliğinin tüm hükümlerini peşinen kabul etmiş sayılırlar. İhaleye katılacakların İvedik Organize Sanayi Bölge müdürlüğünden "UYGUNLUK GÖRÜŞÜ" almaları zorunludur. Söz konusu resmi evrakı ibraz edemeyenler ihaleye katılamayacaklardır.
Adresi : İvedik Mahallesi 19489 Ada, 2 Numaralı Parseldeki 3.774,00 M² Lik Arsa Yenimahalle / ANKARA
Yüzölçümü : 3.774,00 m²
İmar Durumu : Ankara İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı 09.10.2017 tarih ve 848 sayılı yazıları ile parselin sanayi alanı'nda kaldığı TAKS=0,55, KAKS=0,70 olduğu ve geniş özelliği, Başkanlığın yazıları ekinde sunulan 76220 Plan ve H29-C-21-D-3-D Pafta nolu ile 38/2017 Çap nolu İmar Ruhsat ve İskan Müdürlüğü belgesinden görülebilir.
Kıymeti : 6.793.200,00 TL
KDV Oranı : %18 (Satışın kesinleşmesi sonrasındaki güncel K.D.V. oranında belirtilen tutar üzerinde tahsil edilecektir.)
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 18/09/2019 günü 10:20 - 10:30 arası
2. Satış Günü : 16/10/2019 günü 10:20 - 10:30 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No:3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

2 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: 
Ankara İl, Yenimahalle İlçe, 61224 Ada, 2 Parsel, ÇİĞDEMTEPE Mahallesi, 9.Kat 35 Nolu Bağımsız Bölümün Özellikleri
Kıymet takdirine konu daire çatı aralı mesken vasfındadır. Dairenin giriş kapısı çeliktir.
Giriş Kat:
Giriş katı halihazırda antre, salon, 3 oda, mutfak, wc, banyo ve 2 balkondan oluşmaktadır. Bir odası ara duvarı açılarak mutfakla birleştirilmiştir. Antre, salon ve odaların zemini laminat parke kaplıdır.
Duvarları kağıt kaplı, tavanları plastik boyalı ve kartonpiyerlidir. Salonun bir duvarına traverten patlatma taş duvar kaplaması yapılmıştır. Mutfak zemini seramik, duvarları kağıt kaplı, tavanı plastik boyalı ve kartonpiyerlidir. Mutfak kapısı iptal edilmiş, ara duvar açılarak bitişiğindeki oda ile birleştirilmiştir. Mutfak tezgahı ve evyesi mermerit, tezgah alnı seramiktir. Tezgah alt ve üst balon kapak dolapları ve aspiratörü vardır. Wc üst kata çıkış merpeni altında olup zemini ve duvarları seramik kaplı, tavanı plastik boyalıdır. Lavabo ve wc taşı vardır. Banyo zemini ve duvarları seramik kaplı, tavanı plastik boyalıdır. Dolaplı lavabo, duş teknesi, duş kabini, duş bataryası ve klozet vardır.
Balkonların zemini seramik kaplıdır. Bir tanesi cam balkon sistemi ile kapatılmıştır. Alanları toplamı 12 m² dir. Giriş katın (balkonlar dahil) kullanılan net alanı 114 m² dir. Üst Kat: Üst kata antreden beton taşıyıcılı mermer basamaklı merpenle çıkılmaktadır. Bu kat antre, 3 oda, wc, banyo, balkon ve kapalı terastan oluşmaktadır. İki odası ara duvarı açılarak birleştirilmiştir. Antre ve odaların zemini laminat parke kaplıdır. Duvarları kağıt kaplı, tavanları plastik boyalı ve kartonpiyerlidir. Wc zemini ve duvarları seramik kaplı, tavanı plastik boyalıdır. Lavabo ve wc taşı vardır. Banyo zemini ve duvarları seramik kaplı, tavanı plastik boyalıdır. Dolaplı lavabo, duş teknesi, duş kabini, duş bataryası ve klozet vardır. Balkon zemini seramik kaplıdır. Cam balkon sistemi ile kapatılmıştır. Alanı 5 m² dir. Terasın üstü kapatılmış, yanlarına ise kayar katlanır cam sistemi yapılmıştır. Zemini seramik, tavanı ise ahşap lambri kaplıdır. Mutfak nişinde, alt dolaplı granit mutfak tezgahı vardır. Ayrıca granit tezgahlı ocakbaşı usulünde yapılmış metal barbekü mevcuttur. Üst katın (balkon ve terasla birlikte) kullanılan net alanı 118 m²'dir.
Genel Özellikler:
İç kapıları amerikan panel, pencereleri pvc doğrama ve ısıcamlıdır. Daire merkezi sistem kaloriferle ısıtılmaktadır. Güneş görmekte olup halen sahibi tarafından mesken olarak kullanılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinin 2. Bölüm, 16. Maddesinde, Bağımsız Bölüm Net Alanı başlıklı 41. fıkrasındaki esaslara göre, dairenin balkonlar ve terasla birlikte toplam net alanı 232 m² olarak ölçülmüştür.
Adresi : Çiğdemtepe Mahallesi 1045.Sokak Bulut Apt.No. 2/35 Yenimahalle / ANKARA
Yüzölçümü : 251 m²
Arsa Payı : 75/2274
Kıymeti : 325.000,00 TL
KDV Oranı : %8 (Satışın kesinleşmesi sonrasındaki güncel K.D.V. oranında belirtilen tutar üzerinde tahsil edilecektir.)
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında olduğu gibidir.
1. Satış Günü : 18/09/2019 günü 10:40 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 16/10/2019 günü 10:40 - 10:50 arası
Satış Yeri : 2 Nolu Mezat Salonu - Anafartalar Mah. Etlik Cad. No: 3 (Ankara Adalet Sarayı Dışkapı Ek Hizmet Binası Yanı) MERKEZ / ANKARA

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2016/16864 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön