26 / 04 / 2024

Suat Kılıç: Bartın Üniversitesi'ne yeni yurtlar yapmaya devam edeceğiz!

Suat Kılıç: Bartın Üniversitesi'ne yeni yurtlar yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Bartın Üniversitesinde öğrenci mevcudu 7 bin 600... 8 bine doğru devam ediyordu. Bartın'da bir yeni yurdumuzu hizmete açtık. İnşallah Bartın'da yeni yurtlar yapmaya da devam edeceğiz" dedi...




Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Sözünün eri olan bir kadroyuz. Söz verip de yapmadığımız hiç bir şey yok" dedi.


Bakan Kılıç, yapımı tamamlanan Amasra Spor Salonu, Merkez Sentetik Çim Saha ve Kozcağız Beldesi Sentetik Çim Sahaları için Ömer Tepesi Spor Salonu'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.


Kılıç, burada yaptığı konuşmada, 2003 yılında Türkiye'nin en az 40 ilinde üniversite olmadığını hatırlatarak, bu kentlerde üniversiteye sahip olmanın hayalinin dahi bulunmadığını söyledi. Bugün ise bu illerin tamamının üniversitelerine kavuştuğunu aktaran Kılıç, şöyle konuştu:


"Bartın Üniversitesinde öğrenci mevcudu 7 bin 600... 8 bine doğru devam ediyordu. Bartın'da bir yeni yurdumuzu hizmete açtık. İnşallah Bartın'da yeni yurtlar yapmaya da devam edeceğiz. Yeni yurtlar yapacağız ki Bartın Üniversitesi daha da büyüyecek. Bartın-Amasra arasında tünel, Karabük-Bartın arasında duble yol hayal bile değildi. Ama Türkiye'de 10 bin kilometre duble yollar yapılırken, Bartın'ı da Ankara'ya ve İstanbul'a duble yollarla bağlayan bu güzergahların hepsi, kaliteli, sapasağlam yollara dönüştü. AK Parti Hükümeti, yol yapan ve milletin yolundan şaşmayan bir hükümettir."


Kılıç, Bartın Üniversitesinin zaman içerisinde 15 bin öğrencisi olan bir üniversite haline geleceğini aktararak, bunun Amasra'ya, Kurucaşile'ye, Ulus'a ve Bartın merkeze çok değerler katacağını söyledi.


"Sözünün eri olan bir kadroyuz. Söz verip de yapmadığımız hiç bir şey yok. Ama söz vermediğimiz halde gerçekleştirdiğimiz pek çok eser var" diye konuşan Kılıç, Bartın'ın üniversite, spor ve gençlik kendi haline geleceğini ifade etti.


Bakan Kılıç, konuşmasında Bartın'a yapılacak olan Merkez Çok Amaçlı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Bartın Kapalı Yüzme Havuzu'nu tanıtarak, bu  yatırımların maliyetinin yaklaşık 50 milyon lira olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından, protokol üyelerinin katılımıyla açılış töreni yapıldı.


Kılıç, Bartın Üniversitesi kampüsündeki öğrenci yurdunu ziyaretinin ardından ilden ayrıldı.


 AA


Geri Dön