25 / 04 / 2024

Sudan heyeti kentsel dönüşüm ziyaretini sürdürüyor!

Sudan heyeti kentsel dönüşüm ziyaretini sürdürüyor!

İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman: ''Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Japonya Ulusal İşbirliği Ajansı ile kentsel dönüşüm projeleri finansmanına yönelik çalışmalar sürdürülüyor''



İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Japonya Ulusal İşbirliği Ajansı ile kentsel dönüşüm projeleri finansmanına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. 

     Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, bakanlığın düzenlediği eğitim programı çerçevesinde Türkiye'ye gelen Sudan heyeti, İller Bankası Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. 

     Tuncay Karaman, Türkiye'nin köklü kuruluşları arasında yer alan İller Bankası'nın yerel yönetimlerin ihtiyaçlarının sağlanması noktasında finansman ve teknik destek sağladığını ifade etti. 

     İller Bankasının bugün itibarıyla 9 milyar lira sermayesinin bulunduğunu belirten Karaman, sermaye büyüklüğü açısından Türkiye'deki bankalar arasında ilk sıraya yükseldiklerini vurguladı. 

     Karaman, 2012'de belediyelere öz kaynaklardan yaklaşık 4 milyar lira kredi tahsis edildiğine dikkati çekerek, ''İller Bankası, gerçekleştirdiği kamu hizmetlerinin yanı sıra Türk ekonomisi ve iş hayatında da öncü kurumlardan biri olarak ülkenin geleceğini garanti altına alacak tüm hizmetlerde yer almaya devam edecektir'' ifadesini kullandı. 

     İller Bankasının bankacılık faaliyetleri dışında elde edeceği karın yüzde 50'sinin kentsel dönüşüm çalışmalarına aktarılacağına işaret eden Karaman, bu şekilde kentsel dönüşümün finansmanına büyük katkı sağlamayı planladıklarını anlattı. 

     Karaman, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası ve Japonya Ulusal İşbirliği Ajansı ile yeni kentsel dönüşüm projeleri finansmanına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti. 

     Sudan Doğu Darfur Eyaleti Şehir Planlama Bakanı Abdülmecid Ezzar Abdullah da yaptıkları görüşmelerin, Türkiye'deki modern şehircilik anlayışının Sudan'da uygulanması konusunda heyet üyelerine ışık tutacağını ifade etti. 

     Heyet, ziyaretin ardından İller Bankasını gezerek, birimler hakkında bilgi aldı. 

AA


Geri Dön