19 / 04 / 2024

İLBANK kentsel dönüşüm faaliyetini sürdürüyor!

İLBANK kentsel dönüşüm faaliyetini sürdürüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan İller Bankası AŞ'nin İLBANK'ın kentsel dönüşüm alanında faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ceylan, bir otelde düzenlenen İLBANK Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, İLBANK'ın belediyelere şehirlerin imarı ve ihyası konusunda yardımcı olan en önemli kurumlardan biri olduğunu ifade etti.
 
Ceylan, geçen yıl İller Bankası AŞ'nin (İLBANK) belediyeler ve özel idarelere sağlamış olduğu kredi tutarının 8 milyar lirayı geçtiğini belirterek, bu yıl bekleyen kredi talebinin ise 11 milyar lirayı aştığını açıklayarak;  "Kentsel dönüşüm alanında da İller Bankasını görüyoruz. Bu konuda taşın altına elini sokmuş durumda. İller Bankamız İzmir'de Karabağlar, İstanbul'da Fikirtepe gibi kentseldönüşüm alanlarında da faaliyetini sürdürüyor." dedi.

Gelişen ve büyüyen Türkiye'nin ihtiyacına göre belediyelerin de buna paralele olarak, İLBANK'tan taleplerinin her geçen gün arttığını vurgulayan Ceylan, "Geçen yıl İller Bankamızın belediyeler ve özel idarelerimize sağlamış olduğu kredi tutarı 8 milyar lirayı geçmiştir. Bu yıl için ise bekleyen kredi talebi şu an itibarıyla 11 milyar lirayı aşmış durumdadır." ifadelerini kullandı. 


- "İLBANK kamu haznedarlığı görevini üstlendi"

Ceylan, İLBANK'ın bu talepleri karşılama gayreti içinde olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Kamu Haznedarlığı Tebliğinde değişiklik yapılarak, artık İller Bankamız da diğer kamu bankaları gibi kamu haznedarlığı görevini üstlenmiş bulunmakta. Dolayısıyla bundan sonra kamu kurum ve kuruluşlarımızın, yerel yönetimlerimizin kaynaklarını, finanslarını İller Bankası'nda da en iyi şekilde fonlama imkanı ortaya çıkmış bulunmakta. İller Bankası madem ki yerel yönetimlerin, belediyelerin, özel idarelerimizin bankası, belediyelerimize ve özel idarelerimize düşen görev öncelikle bankamızı desteklemektir. Fazla fonlarınızı, kaynaklarınızı lütfen burada değerlendirin."  


- Terörden temizlenen bölgelerde alt yapı çalışmaları yaza bitiyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla sorunların çözümü konusunda belediyelerin her zaman yanında  bulunduklarını bildiren Demirtaş, "Terörden zarar gören ilçelerimizin alt yapısı tamamen bitik durumdayken, meydana gelen hasarların acil onarılmasıyla ilgili bakanlığımıza verilen görevleri en hızlı şekilde tamamladık. Bu yaz ortalarında terör bölgelerindeki bütün alt yapı tesisleri tamamen bitmiş olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığını belirterek banka olarak kentsel dönüşüm alanında yaptıkları faaliyetleri hatırlatan Demirtaş, "Bankamızla ilgili yaptığımız mevzuat çalışmaları neticesinde, kentseldönüşüm ve depreme dayanıklı binaların yapılmasına ilişkin faizsiz desteğimizi içeren mevzuatımızı tamamlarsak, 2030 yılına Türkiye'nin artık bina bazlı deprem riski olmayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük de bankanın faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.


Geri Dön